A macska bajusz visszanő?

macska-bajusz-visszanő

Sokan szeretnék tudni, hogy a macska bajusz visszanő-e azután, hogy kihullott vagy eltávolításra került. Olvass tovább, hogy megtudhasd a választ!Kezdjük a legfontosabbal: szerencsére a macska bajusz visszanő azután, hogy kihullott, illetve hogy valaki esetleg kihúzta vagy levágta. Amennyiben a cica bajuszpárnája nem sérült meg, akkor a bajusz gond nélkül vissza fog nőni – bár erre azért várni kell néhány hetet.

Egyébként természetes, hogy a macskabajusz időről időre kihullik, úgyhogy ne lepődj meg, ha a lakásban vagy az udvarodon itt-ott találsz belőle egy szálat.

Sajnos olyan is előfordul, hogy egy macskának valaki szándékosan vágja le a bajszát. Ez szerencsére nem okoz (túl nagy) fájdalmat az állatnak, azonban az érzékelési és tájékozódási képességei romlanak a bajusza hiányában, hiszen a szálak egyfajta „antennaként” működnek és fontos információkat szállítanak az agyba.

Ha egy macskát megfosztanak a bajszától, akkor ezután zavartan és dezorientáltan viselkedhet. Pont ezért nem szabad tehát levágni vagy kihúzni a cica érzékeny bajszát!
Összefoglalva…

A macska bajusz visszanő abban az esetben, ha valami miatt kihullik – ami tulajdonképpen egy természetes folyamat, ezért ne ijedj meg, ha valahol találsz belőle egy-egy szálat.

A macska bajusz visszanő akkor is, ha egy cicának levágták vagy kihúzták a bajszát – viszont fontos tudni, hogy a cica bajusza nagyon érzékeny, ezért nem szabad eltávolítani a helyéről, mert ez zavarttá teheti a macskát és ronthatja a tájékozódási képességét.