A macska egész nap fekszik – Kell-e aggódnod?

a-macska-egész-nap-fekszik

Ha a macska egész nap fekszik, akkor ebben az esetben nagyon leegyszerűsítve két forgatókönyv jöhet szóba. A cikkből megtudhatod, hogy van-e okod az aggodalomra.
A macska egész nap fekszik – De láthatóan nincsen baja

Ha a cicád egész nap csak pihenget, de más gyanús tünetet (pl. lázat, köhögést, orrfolyást, intenzív vakarózást, remegést, görcsölést, prüszkölést, rendezetlen szőrt, étvágytalanságot, hányást, hasmenést, tályogot, sebet stb.) nem veszel észre rajta, akkor elképzelhető, hogy egyszerűen csak inaktív napja van. A cicák alapból sokkal többet pihennek, mint az emberek – főleg akkor, ha már idősebbek, vagy ha már ivartalanítva vannak.

Ha megérkezik a téli hideg, ha esős az idő, vagy ha nagyon meleg van, akkor a kedvenced a szokottnál inaktívabbá válhat. Igaz ez arra az esetre is, amikor a cicának korábban „nehéz napja” volt (pl. vadászott, éjszakázott vagy harcot vívott más macskákkal).

Ilyenkor hagyd, hogy a kedvenced kipihenje magát. Viszont ha a következő napokban is azt látod rajta, hogy a szokásosnál inaktívabb, akkor elképzelhető, hogy valamilyen betegség bújkál benne. Ebben az esetben vidd el az állatorvoshoz!
A macska egész nap fekszik – És láthatóan beteg vagy sérült

Ha a cicád egyértelműen nem tűnik egészségesnek, és folyamatosan csak gunnyaszt, valamint a fentebb említett tüneteket produkálja, akkor nincs mese, minél hamarabb el kell vinned az állatorvoshoz.

Ilyenkor ne várj sokat a segítségkéréssel, mert minél hamarabb látja a doktor a macskát, annál jobb! Ne apellálj arra, hogy a cica majd magától meggyógyul, mert ha olyan rosszul van, hogy egész nap csak fekszik, akkor valószínűleg nem fog segítség nélkül helyrejönni.
Összefoglalás

Ha a macska egész nap fekszik, akkor legyél résen! Ha csak egy napig marad a megszokottnál csendesebb, és nincsenek gyanús tünetei, akkor valószínűleg nincs baja. Viszont ha tovább folytatódik az inaktív időszaka, akkor vidd el az orvoshoz, hogy ki lehessen zárni a betegségek gyanúját.

Ha viszont a macska egész nap fekszik, és láthatóan beteg is vagy sérült is, akkor irány minél hamarabb az állatorvos! Ilyenkor ne vicceld el a problémát, mert akár a kedvenced élete is múlhat rajta.

 


A macska egész nap fekszik – (Forrás: youtube.com – MB vids)