A macska eszi az almot – mi lehet ennek az oka?

macska eszi az almot

Ha egy macska eszi az almot, annak több oka is lehet. Ezek közül fogok most néhányat górcső alá venni…A macska eszi az almot az ásványi anyagok hiánya miatt

Talán ez a leggyakoribb oka annak, hogy a cica eszi az almot, hiszen a benne lévő kövecskék sok esetben ásványi anyagokat (pl. zeolitot) tartalmaznak. Ebben az esetben gondoskodni kell az ásványi anyagok pótlásáról, hiszen az nem jó, ha a cicának belekerül a szervezetébe az alom.

Érdemes jobb minőségű macskaeledelt (Royal Canin, Hill’s stb.) választani, hogy a cica testébe elegendő tápanyag kerüljön. Segíthet még a vitaminpaszta, illetve a macskáknak készült Béres-csepp fogyasztása.

macska eszi az almot

A macska eszi az almot a fű hiánya miatt

A lakásban tartott cicák hajlamosak akár fura dolgokat (pl. az almot) is megrágcsálni, ha nem jutnak elegendő fűhöz. Erre az emésztésük megkönnyítése érdekében van szükség.

Így hát ha a macska eszi az almot, akkor érdemes neki időnként tépett füvet hozni. Ha ezt nem eszi meg, akkor pedig a cserépbe ültetett fű is jó választás lehet. (Bár ezt nem mindegyik macska eszi meg…)A macska eszi az almot pótcselekvés gyanánt

Ha a cica stresszes, nyugtalan, zaklatott, figyelemhiányos vagy traumatizált, akkor elképzelhető, hogy pótcselekvésként néha almot fog enni.

Ilyenkor nincs mese, valami olyan intézkedésre van szükség, aminek a segítségével csökkenteni lehet a cica által érzett stresszt… és ennek hatására a tünetek is csillapodhatnak.

macska eszi az almot

A macska eszi az almot – Összefoglalás

Több vagy jobb minőségű étel, ásványi anyagok pótlása, fűről való gondoskodás és a stressz-szint csökkentése… ezekkel a dolgokkal próbálkozz meg, ha a macska eszi az almot.

Amennyiben a probléma így sem oldódik meg, akkor konzultálj egy állatorvossal is! Ha van rá lehetőséged, akkor pedig válassz egy másik fajtájú almot, hátha azt nem fogja eszegetni a cica…Sok sikert kívánok a probléma megoldásához!

 


Macska eszi az almot – Forrás: youtube.com (WavyJV)