A macska eszi az almot – mi lehet ennek az oka?

macska eszi az almot

Ha egy macska eszi az almot, annak több oka is lehet. Ezek közül fogok most néhányat górcső alá venni… –>A macska eszi az almot az ásványi anyagok hiánya miatt

Talán ez a leggyakoribb oka annak, hogy a cica eszi az almot, hiszen a benne lévő kövecskék sok esetben ásványi anyagokat (pl. zeolitot) tartalmaznak. Ebben az esetben gondoskodni kell az ásványi anyagok pótlásáról, hiszen az nem jó, ha a cicának belekerül a szervezetébe az alom.

Érdemes jobb minőségű macskaeledelt (Royal Canin, Hill’s stb.) választani, hogy a cica testébe elegendő tápanyag kerüljön. Segíthet még a vitaminpaszta, illetve a macskáknak készült Béres-csepp fogyasztása.

macska eszi az almot

A macska eszi az almot a fű hiánya miatt

A lakásban tartott cicák hajlamosak akár fura dolgokat (pl. az almot) is megrágcsálni, ha nem jutnak elegendő fűhöz. Erre az emésztésük megkönnyítése érdekében van szükség.

Így hát ha a macska eszi az almot, akkor érdemes neki időnként tépett füvet hozni. Ha ezt nem eszi meg, akkor pedig a cserépbe ültetett fű is jó választás lehet. (Bár ezt nem mindegyik macska eszi meg…)A macska eszi az almot pótcselekvés gyanánt

Ha a cica stresszes, nyugtalan, zaklatott, figyelemhiányos vagy traumatizált, akkor elképzelhető, hogy pótcselekvésként néha almot fog enni.

Ilyenkor nincs mese, valami olyan intézkedésre van szükség, aminek a segítségével csökkenteni lehet a cica által érzett stresszt… és ennek hatására a tünetek is csillapodhatnak.

macska eszi az almot

A macska eszi az almot – Összefoglalás

Több vagy jobb minőségű étel, ásványi anyagok pótlása, fűről való gondoskodás és a stressz-szint csökkentése… ezekkel a dolgokkal próbálkozz meg, ha a macska eszi az almot.

Amennyiben a probléma így sem oldódik meg, akkor konzultálj egy állatorvossal is! Ha van rá lehetőséged, akkor pedig válassz egy másik fajtájú almot, hátha azt nem fogja eszegetni a cica… 

Sok sikert kívánok a probléma megoldásához!