A macska lát színeket?

macska-lát-színeket

Gondolkodtál-e már valaha azon, hogy a macska látja-e a színeket? A cikkünkből megtudhatod a választ erre a kérdésre. 🙂Látnak-e a cicák színeket?

Nos, a kutatások szerint a macska bizony lát színeket, de az emberénél rosszabb a színérzékelése. Egy cica csak részlegesen látja a színpalettát, és elsősorban a kékes, a szürkés és talán a citromsárgás és zöldes színeket érzékeli.

Ezzel szemben a macska nem látja élethűen a pirosas és a narancssárgás árnyalatokat, hanem valószínűleg inkább zöldes színűnek érzékeli őket. A lila szín pedig inkább kékesnek tűnhet a macska szemében.

Emellett a cica valószínűleg az embernél homályosabban, illetve kevésbé élénken látja a színeket.
Összefoglalva – A macska lát színeket?

Mivel egy cica elsősorban a kék, a szürke és talán a citromsárga és a zöld árnyalatait látja jól, ezért jobban jársz, ha elsősorban ilyen színű játékokat és kiegészítőket veszel neki.

És mivel a macska nem érzékeli jól a pirosas és a narancssárgás árnyalatokat, ezért ezeket a színeket inkább érdemes kerülnöd. (Például a lézeres játékot sem érdemes erőltetned, hiszen egyrészt veszélyes, másrészt pedig a macska nem is igazán látja a piros színt.)