Beteg macska elbújik… Ez normálisnak számít?

beteg-macska-elbújik

Ha a beteg macska elbújik, akkor sok gazdi kétségbe esik, mert nem érti, hogy ezzel a helyzettel mit kellene kezdenie. Olvass tovább, ha többet szeretnél megtudni erről a jelenségről!Beteg macska elbújik – Ez normális?

Igen, teljesen normális, ha egy beteg macska elbújik. Ez egy természetes reakció az állat részéről abban az esetben, ha nem érzi jól magát. (Persze olyan is előfordul, hogy egy cica szimplán csak elbújik, mert olyan kedve van, és egyáltalán nem beteg…)

Azt tehát nem kell furcsállnod, ha a beteg macska elbújik, viszont az egészségügyi problémájával mindenképpen foglalkoznod kell!

Ha a beteg macska elbújik, az azt jelenti, hogy valószínűleg már olyan baja van, amivel állatorvoshoz kell fordulnod. A kisebb egészségügyi gondok esetén a cicák általában még nem szoktak komolyabban elrejtőzni.

Aggodalomra adhat okot az is, ha a macska nem bújik el, ám látható rajta, hogy a szokásosnál visszahúzódóbb. Ilyen esetekben külön figyelned kell rá, és át kell vizsgálnod, hogy lásd, van-e rajta mondjuk sérülés. Ha stagnál vagy nem javul a visszahúzódó cica állapota, akkor vele is irány az állatorvos!
Beteg macska elbújik – De ki akarod szedni a helyéről

Ha nem muszáj, akkor inkább ne bolygasd feleslegesen az elrejtőzött, vélhetően beteg macskát. Kivételt képez ez alól az a helyzet, amikor egy olyan helyre kuckózott be, ahol veszélyek leselkedhetnek rá.

Készülj fel arra is, hogy a macska vélhetően nem fog örülni annak, hogy mozgatni próbálod. Vannak persze olyan cicák is, amelyek annyira rosszul vannak, hogy megadóan tűrik a helyváltoztatást. Viszont a legtöbb macska hajlamos agresszív lenni, ha olyankor nyúlsz hozzá, amikor éppen fáj neki valamije. (Különösen akkor, ha pont ott fogod meg, ahonnan a fájdalom származik.)

Beteg macska elbújik a műtét után

Az is normális, ha az állatorvostól hazaérkezve, esetleg a műtét után a cica újból elbújik és próbálja kiheverni a látogatás okozta sokkot. Viszont egy idő elteltével a macskának aktívabbá kell válnia. Ha voltál vele az orvosnál, de a cica még másnap is csak kuksol és nem igazán látható rajta javulás, akkor minél hamarabb vidd vissza a rendelőbe!
Összefoglalva…

Normális, ha egy beteg macska elbújik valamilyen nehezen megközelíthető helyre. Viszont ilyenkor jó eséllyel már állatorvosi segítségre van szüksége. A kedvencedet vidd el minél hamarabb a doktorhoz! Ha a cica másnapra sem lesz jobban és nem hagyja el a fekvőhelyét, akkor pedig feltétlenül vidd vissza ellenőrzésre!