Boldog macska viselkedése

boldog-macska-viselkedése

Honnan tudhatod, hogy a cicád jól érzi magát a bőrében? A boldog macska viselkedése az alábbi jellemzők alapján ismerhető fel.
Lelki kiegyensúlyozottság

A cicád kedélyes és jókedvű. Szeretetteljesen viszonyul hozzád és a környezetéhez. Nem gyakran csatangol, vagy ha el is megy, akkor hamar visszatér Hozzád. A kedvencedre nem jellemzők a magatartási zavarok.

Testi egészség – Boldog macska viselkedése

A macskádnak nincsen semmilyen komoly betegsége. A szőre dús és fénylő, a szeme nem csipás, a fülei tiszták. Rendesek eszik és iszik, nem fájlalja semmilyét és nem vakarózik túl sokat. Eleget mozog, illetve a pihenésre is szán időt. A cica védve van az élősködők ellen.
Dorombolás

A boldog macska viselkedése a dorombolásból is felismerhető. A cicák akkor csinálják ezt, ha szeretnék jelezni az elégedettségüket a gazdájuk irányába.

Simogatás vágya – Boldog macska viselkedése

Ha a cica nagy előszeretettel kér Tőled simogatást, akkor valószínűleg kedvel Téged. Ha a kedvenced gyakran vágyik foglalkozásra, akkor valószínűleg erős kötődést érez az irányodba.

boldog-macska-viselkedése-2

Játékosság

A boldog macska viselkedése akár még játékos is lehet. Vannak olyan cicák, akik szinte élnek-halnak a szórakozásért. Könyörögnek a szemükkel azért, hogy végre játssz velük egy kicsit. 🙂 Persze olyan macskák is vannak, akik inkább nyugodtabb típusnak mondhatók, és nem akarnak mindenáron szórakozni.

Nem tudod eldönteni, hogy a cicád elégedett-e..?

Ne aggódj, a fent felsoroltakon kívül még számtalan olyan jel van, amiből felismerhető egy boldog macska viselkedése. Olvasd el a többi cikket is, hogy megtudd, hogy vajon a kedvenced hogyan érzi magát melletted!

Boldog macska viselkedése – (Forrás: youtube.com – They Are My Sunshine)