Tényleg kisebb eséllyel talál gazdát egy fekete cica?

fekete-cica-1

Nemrégiben megpróbáltunk örökbeadni két, utcán talált macskakölyköt. Az egyik egy vörös, a másik pedig egy fekete cica volt. Az adoptálással kapcsolatban érdekes tapasztalatokat szereztünk…
Nem kell a fekete cica?!

fekete cica

A macskakölykök néhány hetet nálunk lábadoztak, majd „eladósorba” kerültek. Több felületen is meghirdettük őket. Egy idő után eléggé feltűnővé vált, hogy szinte mindenki csak a vörös kandúrról kérdez minket, a fekete cica pedig szinte senkit sem érdekel.
Talán csúnyább volt a fekete cica..?

Nem, sőt! A macskán már most látszódott, hogy gyönyörű, hosszú, fekete szőre lesz. A vörös testvére ezzel szemben „csak” félhosszú szőrű volt. Még csak azt sem lehetett mondani, hogy a nemi „problémák” miatt volt ekkora különbség az érdeklődők száma között, hiszen a vörös és a fekete cica is kandúr volt.

fekete cica

Szerencsétlenséget hoz a fekete cica?

Ennek következtében nem tudtunk másra gondolni, csak arra, hogy a színe miatt nem keresik a kölyköt. A régi babonák szerint ugyanis a fekete cica szerencsétlenséget hozhat, ezért úgy néz ki, hogy még a 21. században(!) is kisebb eséllyel találnak gazdára ezek a macskák. Ha egy cica fekete, az furcsa módon még ma is hátrányt jelent.

fekete-cica-3

Bevallom, én már az örökbefogadás előtt hallottam olyan pletykákat, amelyek szerint a fekete macskák kevésbé kedveltek, de én egyáltalán nem hittem el ezeket a híreszteléseket – egészen eddig.

Fekete cica nem adható örökbe Halloween környékén

Amerikában az állatmenhelyek állítólag Halloween környékén nem adnak örökbe senkinek sem fekete cicát. Ezt azért teszik, mert állítólag egyes sátánisták és szekták az ünnep idején fekete színű macskákat áldoznak fel a rituáléikon…Saját tapasztalataim 4 fekete cica után

Nekünk eddig 4 alkalommal volt olyan cicánk, ami (főleg) fekete volt. (Sőt, még most is van.) Ezek után bátran kijelenthetem, hogy egyáltalán NEM HOZ SZERENCSÉTLENSÉGET az, ha egy cica fekete. 😀 Sőt, ezek az állatok a jó rejtőszínüknek köszönhetően remekül tudnak vadászni is.

fekete-cica-4

Mi lett a vörös és a fekete cica sorsa?

A vörös és a fekete cica története jó véget ért, ugyanis gazdára találtak egy kedves család két különélő tagjánál. Úgyhogy végül csak sikerült az örökbeadás. 🙂

Ennek következtében mindenkit arra biztatok, hogy bátran fogadjon örökbe akár fekete színű macskát is, mert biztosan nem fog benne csalódni! 🙂 


Fekete cica – (Forrás: youtube.com – SnakePlissken73)

“Tényleg kisebb eséllyel talál gazdát egy fekete cica?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Nekem is fekete kandur cicám volt. Négy évig élt velem , amikor május 30-án elütött egy autó és meghalt. Most szívesen örökbe fogadnék egyet, fekete sárga szemekkel.

    1. Szia! Ha még aktuális, nekem van egy gazdira váró, fekete, sárga szemű, ivartalanított cicalányom. Igaz, már 6 hónapos. Üdv.

  2. Kedves György! 🙂

    Köszönöm szépen a hozzászólást! Nagyon sajnálom, hogy a cicáját elütötte egy autó… 🙁
    Remélem, hogy hamarosan örökbe tud majd fogadni egy olyan cicát, mint amilyet szeretne!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.