Feliway Friends vélemények és tapasztalatok

Feliway Friends vélemények 1

A Feliway Friends vélemények elolvasása után tudni fogod, hogy érdemes-e ilyen terméket vásárolnod, ha össze akarsz békíteni egymással két (vagy több) macskát. Én nemrégiben a rendelés mellett döntöttem, ezért szeretném megosztani a tapasztalataimat.
Feliway párologtató vélemény

Sztori: Szerettem volna összeszoktatni két felnőtt cicát, akik még hónapok(!) elteltével is elég ellenségesen viselkedtek egymással.

A tőlem is félő nőstény folyamatosan bújdosott a lakásban, mert nagyon tartott a kandúrtól, aki gyakran agresszíven közeledett hozzá – bár az nem tiszta számomra, hogy ezt játékból tette vagy pedig komolyan bántani akarta az új lánymacskát.
Sajnos semmilyen „hagyományos” macskanevelési módszer nem hozott eredményt az esetükben – ezt követően döntöttem a Feliway párologtató mellett.

Feliway Friends vélemények leírása 2,5 heti használat után történt, de a cikket frissíteni fogom, ha valamilyen változás történik. (A termék használatának ugyanis inkább hosszútávon lehet eredménye.)

Feliway Friends vélemények

Értékelés

Én azt tapasztaltam, hogy a nőstény cica egy kicsit bátrabb lett a Feliway párologtató hatására, és már tőlem sem félt annyira. Bújósabbá és kedvesebbé vált, ha csak én voltam a szobában, akkor hajlandó volt kijönni a rejtekhelyéről és hagyta magát megsimogatni. Néha meg a hasát is megmutatta nekem, a fejét pedig szívesen dörgölte a kezemhez. Ha sokáig volt egyedül, akkor időnként sírni kezdett, és láthatóan jobban vágyott az emberi társaságra.

A kandúr cica mostanra kevésbé agresszív a nősténnyel, már ritkábban megy neki. Inkább csak megszemléli a lakótársát, aztán arrébbmegy, vagy egyáltalán nem is foglalkozik vele.

Ugyanakkor a nőstény még mindig fél a kandúrtól, és továbbra is inkább a rejtekhelyén tartózkodik, ha a fiú a közelében járkál. Folyamatosan résen van, mert nem akar a másik cica prédája lenni.
Feliway Friends vélemények  – Összefoglalás

Én úgy láttam, hogy a terméknek valóban van hatása, és képes egy kissé jobbá tenni a két macska, illetve az ember és macska közötti kapcsolatot. Viszont nálam 2,5 heti használat után egyelőre még nem tett csodát a Feliway párologtató, és lehet, hogy már nem is fog, bár az útmutató szerint inkább fokozatosan, hetekben mérve fejti ki a hatását.

Az én macskáim esete sajnos elég extrém, hiszen eddig még sosem találkoztam olyannal, hogy két cica ennyire inkompatibilis lett volna…
Az esetükben sajnos nem oldotta meg a teljesen a problémát az intenzív feromonáradat, bár az mindenképpen biztató jel, hogy egy kicsit szelídebbé váltak, illetve legalább hozzám jobban kötődik a lánymacska.

A Feliway Friends szerintem inkább akkor lehet jó választás, ha valaki meg szeretné könnyíteni két olyan cica összebarátkozását, akik valószínűleg amúgy is összebarátkoznának előbb-utóbb, de egyértelmű, hogy eleinte negatívan fognak egymáshoz viszonyulni a félelem és a féltékenység miatt. Viszont ha két állat nagyon nem passzol össze, akkor sajnos a termék „csak” enyhíteni képes a probléma súlyosságán.
 


Feliway vélemények – Ennek a csatornának ugyanaz volt a véleménye, mint nekem – Tehát hogy a Feliway valóban segít egy kicsit a cicáknak, de sajnos nem szabad tőle csodát várni.  (Forrás: youtube.com – Mythicbells)