Hány éves koráig tüzel a macska?

hány-éves-koráig-tüzel-a-macska

Fontos kérdés, hogy hány éves koráig tüzel a macska. Ha tudni szeretnéd, hogy mire kell számítanod, akkor olvasd el a cikkünket!A nőstény cicák ivari működése egészen a legöregebb korukig megmarad. Ez azt jelenti, hogy nem lehet pontos számmal meghatározni, hogy hány éves koráig tüzel a macska, mert gyakorlatilag élete végéig megmarad a reprodukciós képessége ivartalanítás hiányában.

A cicák alapjában véve 7 éves koruktól kezdve számítanak öregnek, de nem ritka, hogy a nőstények még 10-15 éves korukban is párosodni akarnak. (Az persze más kérdés, hogy nem biztos, hogy képesek is lesznek arra, hogy vemhesek legyenek vagy vemhesek maradjanak.)

A kutatásaim szerint viszont nem ritka, hogy egészen öreg nőstények is egészséges kiscicáknak adnak életet. A Guiness-rekordot jelenleg egy 18 éves korában ellő cica tartja.
Viszont ha már felmerült Benned a kérdés, hogy hány éves koráig tüzel a macska, akkor valószínűleg nem örülsz annak, hogy a cicád éppen szaporodni készül. A tüzelés SOS megszüntetésében a cica-fogamzásgátló segíthet, de ilyenkor beadva ez már nem nyújt védelmet a vemhesség ellen. A tüzelés alatt ne engedd ki a lakásból a kedvencedet, különben nemsokára kiscicák fognak érkezni!

Lehetőleg vidd el a macskát ivartalaníttatni, ha az idő erre megfelelő lesz. (Tüzelés alatt nem műthető meg a cica!) Vagy ha az állat már túl öreg a műtéthez, akkor a macskáknak készült fogamzásgátló is segíthet, bár ezt nem ajánlott sokáig szedni az általa okozott súlyos vagy végzetes egészségügyi problémák miatt.

Hány éves koráig tüzel a macska? Itt a kezdetek láthatók… – (Forrás: youtube.com – Sandra D)