Hány kölyke lehet egy macskának?

Hány kölyke lehet egy macskának

Hány kölyke lehet egy macskának? Általában hány kiscica szokott a világra jönni? Mekkora volt az eddig ismert legkisebb, illetve legnagyobb alom? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ ebben a cikkben.Egy macskának egyszerre általában 3-5 kiscicája születik. (Ez praktikus, hiszen egy állatnak 6 emlője van.) Az első ellés alkalmával általában még kevesebb macska jön a világra.

Ismerősi körömben olyan is előfordult, hogy egy anyacicának csupán egyetlen kölyke született. (Bár ez gyanús, mindenképpen figyelni kell, mert elképzelhető az is, hogy valamilyen szülési komplikáció lépett fel és bennragadt a többi kölyök.)
Jelenleg az a cica tartja a világrekordot, aki egyetlen alomban 19(!) kicsinek adott életet. A világ eddigi legtermékenyebb macskája pedig élete során 420 cicát szült…

Ha már előre tudni szeretnéd, hogy hány kölyke lehet egy macskának, akkor látogass el a cicával az állatorvoshoz, mert ultrahang segítségével kideríthető, hogy hány kölyök fog a világra jönni az elkövetkezendő hetekben.

 

Jó babázást! 🙂

 


Hány macska születik egyszerre? – (Forrás: youtube.com – meow meow)