Hányszor ürít a macska egy nap alatt?

hányszor-ürít-a-macska-egy-nap-alatt

A cicád egészségének fenntartása érdekében fontos tudnod, hogy hányszor ürít a macska egy nap leforgása alatt. A cikkben megtalálod a választ!Hányszor ürít a macska egy nap alatt?

Egy átlagos felnőtt, egészséges macska naponta körülbelül 3-6 alkalommal használja a toalettet. Ezen belül napi 2-4 alkalommal pisil, és 0-2 alkalommal kakil.

A macskák minden nap szoktak pisilni, de megesik, hogy egy napra kimarad náluk a nagyvécézés. Ez még nem gond, de akkor a következő napon már kakilniuk kell (különben el kell őket vinned az állatorvoshoz).

A fiatalabb macskák emésztése és kiválasztása még gyorsabb, ezért ők jóval gyakrabban járnak a toalettre. Az életkor előrehaladtával pedig egyre jobban lassulnak ezek a folyamatok.
Természetesen az egészségügyi problémák is befolyásolhatják, hogy hányszor ürít a macska egy nap alatt. Például a hasmenés, illetve a hólyaggyulladás vagy húgykövesség hatására gyakrabban keresik fel a macskák az alomtálcát.

A szorulás, valamint a túl alacsony vízfogyasztás pedig értelemszerűen azt eredményezi, hogy a cica kevesebbet ürít. (Ha a macskádnak valamilyen egészségügyi problémája van, akkor keresd fel vele az állatorvost!)

Az sem mindegy az almozás szempontjából, hogy éppen milyen az időjárás. Például a kánikulában a cicák többet ihatnak, de kevesebbet ehetnek. A téli időszakban pedig többet ehetnek a macskák, hiszen fokozott kalóriabevitelre van szükségük.

Összefoglalva – Hányszor ürít a macska egy nap alatt..?

Egy átlagos, egészséges felnőtt cica 3-6 alkalommal keresi fel a toalettet egy nap leforgása alatt. A cicák általában napi 2-4 alkalommal pisilnek, és 0-2 alkalommal kakilnak egy napon belül.