Hills macskatáp vélemények

hills-macskatáp-vélemények

A Hills macskatáp vélemények sokakat érdekelnek. Olvass tovább, hogy megtudd, hogy érdemes-e ilyen eledelt venned a cicádnak!Hills macskatáp vélemények – Pozitívumok

A Hill’sben egyértelműen az a jó, hogy az állatorvosok véleményének kikérésével történt meg a táp összeállítása. A szakemberek legfőképpen a macskák egészségének megőrzését (vagy helyreállítását) tartották szem előtt. A Hill’s kínálatában található normál, egészséges cicáknak való eledel is – például a szőrlabdák és a fogkő-képződés megelőzése érdekében.

Másrészt itt akkor is megtalálod a számításodat, ha az érzékeny gyomrú, máj- vagy vesebeteg, húgyköves, pajzsmirigy-gonddal küszködő vagy cukorbeteg cicádnak keresel eledeleket. (Bár természetesen kérdezd meg az állatorvosotokat is arról, hogy okés-e, ha ilyen gyógytápokat adsz a beteg cicádnak!) A Hill’s alternatívákat kínál a kiscicáknak, a felnőtteknek és az idősebb macskáknak is.

A Hills készletében van alutasakos, száraztáp, konzerv és jutalomfalat. (Bár macskáknak való jutalomfalatot csak egyetlen, „érdekesnek” kinéző magyar webáruházban találtam. Jelenleg 2021 októberében inkább csak kutyáknak való Hill’s jutalomfalatkát lehet kapni Magyarországon.)
Hills macskatáp vélemények – Negatívumok

Megmondom őszintén, hogy a Hills száraztáppal már többször jártam úgy, hogy alig akarták megenni a cicáim. 🙁 Bár ehhez az is hozzájárult, hogy például az Oral Care nevű termékben a fogak megtisztítása érdekében akkora falatkák voltak, hogy azt hittem, hogy véletlenül kutyatápot vettem (pedig nem).

Az alutasakos Hills eledelt szerencsére jobban szeretik a macskáink, úgyhogy ebben a formában nagyobb eséllyel fogyasztják el a márka termékeit.

A Hill’s macskatáp inkább csak az állatszaküzletekben, az állatpatikákban és a webáruházakban kapható. A speciálisabb egészségügyi problémákra való tápokat nem mindig olyan egyszerű beszerezni ezekről a helyekről sem, hiszen több weboldalon is láttam a ’készlethiány’ kifejezést a termékek mellett.
A Hill’s macskatáp csak klasszikus ízekben (csirkés, lazacos, pulykás, májas stb.) változatban kapható, ami egy idő után unalmas lehet a cicának.

Se a sima, se a gyógytápok nem olcsók, hiszen például 2021 októberében egyetlen 85 grammos alutasakos kb. 380-540 (átlagosan kb. 450) forintba került, ami magas árnak mondható.

Egy 400 grammos száraztáp most kb. 1800-2900 forintba (átlagosan kb. 2000 forintba) kerül a fajtájától függően. A betegségek kezelésére való, speciális eledelek drágábbak lehetnek a „sima” társaiknál. Ezért érdemes inkább csomagban vagy nagy kiszerelésben vásárolnod, ha lehetséges.

Összefoglalva… – Hills macskatáp vélemények

Alapjában véve tök jó, hogy már egyre többféle gyógyászati célú, egészségesebb macskaeledelt lehet kapni, tehát ezért mindenképpen dicséret illeti a Hill’s-et. Viszont az sajnos problémát jelent, hogy hiába egészségesek ezek az eledelek, ha a cicák sajnos gyakran nem eszik meg őket. 🙁 Én inkább a nedves eledelt ajánlom Neked, mert azt nálunk jobban szerették a macskák, mint a szárazat.
A Hill’s esetében problémát jelenthet még a magas ár és a viszonylag nehéz beszerezhetőség. A kínálat és az ízvilág sem olyan széles, viszont a klasszikusok itt is szerepelnek a kínálatban. De ha beteg a cica – és ha áldását adja rá az állatorvos – akkor nagyon jól tud jönni a Hills segítsége.

Persze az egészséges macskáknak is lehet adni Hill’s-et, viszont először érdemes egyszerre csak kis adagot venni belőle, hogy kiderüljön, hogy a macska egyáltalán elfogyasztja-e az adott tápot. Aztán ha bejön neki a dolog, akkor később pedig érdemes áttérni a nagyobb kiszerelésű eledelekre a költséghatékonyság érdekében.