Honnan tudom, hogy bolhás a macska?

honnan-tudom-hogy-bolhás-a-macska

Jogos az a kérdés, hogy vajon honnan tudod, hogy bolhás a macska. A cikkben 5 olyan jelről lesz szó, ami arra utal, hogy a cicád szőrében bolhák élhetnek. Olvass tovább!#1 – A macska sokat vakarózik és / vagy mosdik.

Előfordulhat, hogy a cica az átlagosnál több időt tölt a vakarózással és feltűnően többet foglalkozik a testével is. Ennek az lehet az oka, hogy zavarja a bolhák fel-alá mászkálása, illetve a csípéseik miatt fellépő fájdalom.

#2 – Fekete, borsszerű por található a macska szőrében, illetve azokon a helyeken, ahol sok időt szokott tölteni.

Szánj rá néhány percet és kutasd át a cicád szőrét! Nézd meg, hogy látsz-e valahol benne apró, fekete pöttyöket – ezeket ugyanis a bolhák hagyják hátra. Nem árt az sem, ha megvizsgálod a cica fekhelyét is, mert itt is előfordulhatnak fekete szemcsék.
#3 – Szabad szemmel látható élő vagy elpusztult bolhák. – Honnan tudom, hogy bolhás a macska?

Vess egy pillantást a cica fejére, azon belül is a szeme körüli területre, mert itt különösen gyakran lehet szaladgáló vagy halott bolhákat látni. (Állítólag ezek az élősködők a szemből isznak, de nem vagyok biztos abban, hogy ez tényleg így van…)

#4 – Kopasz foltok a macska bundájában.

Ha a cicád érzékeny vagy allergiás a bolhacsípésre, akkor az állandó vakarózástól és a bolhacsípésektől foltokban kihullhat a szőre. Persze a szőr eltűnése nem csupán erre az okra vezethető vissza, de elképzelhető, hogy a bolhák miatt van a dolog.
#5 – Egyebek – Honnan tudom, hogy bolhás a macska?

A rosszabb közérzet arra utalhat, hogy a cicának esetleg bolhákkal kapcsolatos problémája van. A bőre kipirosodhat, illetve kisebesedhet az állandó vakarózástól, ami bizony fájdalommal járhat. Megeshet, hogy a bolhacsípések kaparászása miatt kissé vérezni kezd a cica bőre.

Mit tegyél, ha bolhás a cicád?

Ha a jelek arra utalnak, hogy a macskádnak bolhája van, akkor se ess kétségbe, mert ez a probléma a legtöbb esetben nem súlyos. Ebben a cikkben olvashatsz arról, hogy mit tegyél, ha bolhás a macskád. Érdemes elolvasnod az írást, mert sajnos nem mindegyik bolhairtó módszer olyan hatékony. Minél hamarabb kezdd el a kezelést, hogy a cicád ne szenvedjen feleslegesen az élősködőktől.

 


Honnan tudom, hogy bolhás a macska? – (Forrás: youtube.com – odamayriver productions)