Honnan tudom, hogy mikor ellik a macska?

Honnan tudom hogy mikor ellik a macska

Szeretnéd tudni, hogy mikor ellik a macska? Akkor olvasd el, hogy milyen jelei lehetnek annak, hogy nemsokára érkeznek a kiscicák.
Az anyamacska helyet keres a fialáshoz

Ha a cicád minden egyes szekrénybe, tárolóba és fiókba be akar mászni, össze-vissza járkál és nyávog, akkor megeshet, hogy hamarosan szülni fog. Jó, ha készítesz neki egy olyan puha, meleg és nyugodt kuckót, ahol világra hozhatja a babákat. (Bár jó esély van rá, hogy végül mégsem itt fog megfialni.)

Az anyamacska tisztogatja magát

Ha az állat feltűnően sokat nyalogatja magát a farka tövének környékén, az azt jelentheti, hogy nemsokára megérkeznek a csemeték.
Elfolyik a magzatvíz

A cicák esetében is elfolyik a magzatvíz. Ennek a tünete akár az is lehet, amit az előbb említettünk, nevezetesen hogy az anyuka nyalogatja magát.

Honnan tudom hogy mikor ellik a macska

Az anyamacska bújósabbá válik

Sokak szerint az anyacica kedvesebb és bújósabb lesz az ellés környékén. Vannak olyan macskák, amelyek szeretik, ha a gazdájuk mellettük van a szülés folyamán, míg másokkal szemben ellenségessé válnak. Az is a közelgő fialás jele lehet, ha a macska mindenhová követi a gazdáját.

Az anyamacska nyűgösebb és fáradékonyabb lesz

Vannak olyan cicák, amelyek inkább nyűgösebbek lesznek a közelgő szülés hatására és azt akarják, hogy mindenki hagyja őket békén. Ők sokat pihennek és alszanak.
Eltűnik a cica

Ha az a kérdés, hogy mikor ellik a macska, akkor meg kell említenünk az állat eltűnését is. Ha már egy ideje nem találod a kedvencedet, akkor lehet, hogy valahová lefialt, és azért nem jön elő. Néhány órát vagy esetleg napot mindenképpen a kicsik mellett marad, de aztán előjön majd, hogy egyen és igyon egy keveset.

Mozgó kiscicák

A szülés előtt nem sokkal már lehet látni, hogy a kismacskák mocorognak az anyuka hasában. Egyesek szerint az is megfigyelhető, amikor éppen rúgnak egyet… Ilyenkor már közel van a szülés időpontja, úgyhogy érdemes odafigyelni.

Megereszkedő has

Az anyacica pocakja már eleve feltűnően nagy lesz a vemhesség végére, de a megereszkedő has azt jelezheti, hogy hamarosan fialás következik.

Honnan tudom hogy mikor ellik a macska

Lihegés – szenvedés

Ha elkezdődnek a fájások, akkor a macska érthető módon szenvedni kezd. Látható rajta, hogy nincsen jól, liheg és nyűgössé válik.

Csökkenő étvágy

Egy vemhes nőstény általában sokat eszik. Viszont közvetlenül a fialás előtt a cica étvágytalan lehet. Ha nem eszik, akkor oda kell figyelni, mert ez azt jelentheti, hogy hamarosan eljön a nagy nap.

Honnan tudom, hogy mikor ellik a macska?

A fentebb leírt jelek arra utalhatnak, hogy a kedvenced nemsokára életet fog adni a kiscicáinak. Ha a tünetek közül bármelyiket észleled a kedvenceden, akkor ne téveszd szem elől, mert a fialás során szüksége lehet a segítségedre!

Mikor szül a macska? – Ez a cica nemsokára fialni fog… (Forrás: youtube.com – Katelynn Colomb)