IAMS macskaeledel vélemények

iams-macskaeledel-vélemények

Az IAMS macskaeledel vélemények alapján eldöntheted, hogy érdemes-e kipróbálnod ezt a típusú tápot. Olvass tovább!Pozitívumok – IAMS macskaeledel vélemények

Az IAMS macskaeledel nedves változatát általában nagyrészt (vagy legalábbis részben) megeszik a cicáink. A nagyon válogatósak nem nyúlnak hozzá, de egy átlagos macska ízlésének megfelelnek a márka alutasakos termékei. Én azokat a narancssárga csomagolású eledeleket próbáltattam ki a cicákkal, amiknek van aszpikos (jelly) és szószos (gravy) változata is. Nekem az a tapasztalatom, hogy a cicák az előbbit jobban szeretik.

Az IAMS macskaeledel ezenkívül száraztáp és jutalomfalat formájában is kapható, de ezeket még nem próbáltuk ki. Úgy látom a márka honlapja alapján, hogy sokféle ízesítés közül lehet választani, és a klasszikus ízek mellett ott vannak a különlegességek is (például a makrélás-pisztrángos ízesítés jól hangzik). A jutalomfalatka egyébként szárított húst takar, ami szintén egy speciális dolognak számít.

Az IAMS macskaeledel nedves változata általában megvásárolható az állat-szaküzletekben, így ennek a beszerzése nem olyan nehéz. Nem mondom, hogy olyan nagy a kínálat, de azért akad ez-az-amaz az IAMS termékeiből is egy átlagos állateledel-kereskedésben. Bár az külön pluszpontot jelent, hogy a márkának van egy saját webshopja is, úgyhogy nem muszáj egy kiskereskedő segítségét igénybe venni a vásárláshoz.
A márka kínálatában megtalálhatók még a bent tartott és az ivartalanított cicáknak való tápok, illetve a szőrlabda-képződés elleni, valamint a fogvédő eledelek. Mindegy, hogy a macskád milyen korban van, mert minden esetben tudsz neki olyan tápot venni, ami megfelel a szükségleteinek.

A kiszerelés szempontjából is van választék. Az alutasakosokat meg lehet venni például 12-es, 48-as vagy 96 darabos kiszerelésben. A száraztápból pedig van például 300 grammos, 700 grammos, 2,55 kilós és 20 kilós változat is (de van másféle is, úgy látom, hogy a típustól is függ, hogy milyet vehet az ember).

Egy 85 grammos alutasakos Delights szószos vagy aszpikos eledel kb. 190-220 forintba került 2021 novemberében. Ez tulajdonképpen átlagos árnak mondható a többi eledelhez viszonyítva. Mondjuk a Naturally termékcsalád drágább, ott kb. 260 forintba került egy 85 grammos alutasakos 2021 novemberében.
Negatívumok – IAMS macskaeledel vélemények

Az IAMS-sel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a szárazeledelüket sajnos nem olyan könnyű beszerezni. Vagy legalábbis én se az állatszaküzletekben, se a hipermarketekben nem találtam belőle. A neten egyes helyeken ki vannak fogyva a kisebb csomagok.

Szerencsére a márkaboltban azért kapható 300 grammos kiszerelésben a szárazeledel (most éppen kb. 600 forintért, de máshol 700 forintért láttam). A 850 grammos kiszerelés pedig kb. 1500-2000 forintba kerül.

Megmondom őszintén, hogy a márka termékei nagyon sokféle csomagolásban kaphatók, úgyhogy könnyen belezavarodik az ember a kínálatba. Úgy látom, hogy a termékcsaládon múlik a csomagolás milyensége. Mindenesetre én a narancssárga Delights termékeket próbáltam ki. (A fenti képen láthatók.)

De vigyázni kell, mert kék vagy lila csomagolású termékek is akadnak a kínálatban. Jól meg kell nézni, hogy mit vesz az ember (pláne akkor, ha a macskája csak egyetlen ízesítést szeret.) Az IAMS Proactive Health termékcsaládban vannak a szárazeledelek, úgyhogy ha ilyet akarsz, akkor ott kell keresned.

Sokféle táp van, az biztos, de lehetnek korlátok ezeknek a termékeknek az elérhetőségében – főleg a magyar piacon. Kicsit összevisszaság van… Az egyik helyen csak az X termékcsaládot kapod meg, a másik helyen meg csak az Y-t. És vagy van olyan mennyiség, mint amekkorát szeretnél, vagy nincs. Külön utána kell nézned, hogy hol van olyasmi, mint amit éppen venni akarsz.
Összefoglalva…

Az IAMS macskaeledel vélemények alapján az aszpikos (in jelly) nedves eledeleket merem ajánlani Neked. (Kivéve, ha nagyon válogatós a cicád.) Az IAMS elég széles termékválasztékkal rendelkezik, illetve sokféle ízesítést kínál. A nedves alutasakos eledelek beszerezhetők az állatszaküzletekben és az interneten, de egy átlagos ABC-ben nincsenek ott a polcokon.

Az jó, hogy a márkának van külön magyar webáruháza, mert itt legalább az ember egy helyen lát (szinte) mindent. Innen száraztápot is lehet rendelni. Viszont jól figyelj oda arra, hogy mit veszel, mert a sokféle csomagolás és termékcsalád között könnyű eltévedni… És a nagy szórás miatt az is lehet, hogy külön fel kell majd kutatnod, hogy éppen melyik webáruházban lehet pont olyan tápot venni, mint amilyet Te szeretnél.

 


IAMS macskaeledel vélemények – Ez a cica szereti a száraztápot. (Forrás: youtube.com – Will Mobbs)