Leonardo macskaeledel vélemény

leonardo-macskaeledel-vélemény

A Leonardo macskaeledel vélemény segítségével kiderítheted, hogy tanácsos-e ilyen tápot venned a cicádnak. Olvasd el a bejegyzést!Leonardo macskaeledel vélemény – Pozitívumok

Kezdjük talán a legfontosabbal: az általam elvégzett tesztek alapján a „mindenevő” és az „átlagos ízlésű” cicák a legtöbb esetben elfogyasztották a Leonardo macskaeledelt. (Sajnos a válogatósoknak nem volt elég jó ez a táp.) Nekem az a tapasztalatom, hogy az aszpikos étel nagyobb népszerűségnek örvendett a cicák körében, mint a szárazeledel.

A Leonardo macskaeledel igazán különleges ízekben kapható, hiszen a kínálatban van kengurus, fácános és nyulas étel is. (Emellett a bennük lévő növények is érdekesek, hiszen létezik tőzegáfonyás és tojásos termék is.) De akkor sem kell félned, ha a cicád nem szereti az ilyesmit, mivel a készletben akad például klasszikus baromfihúsos és marhás étel is.

A Leonardo macskaeledel kínálatban van szárazeledel, alutasakos, konzerv és macskaleves (amit ők drinknek, vagyis „italnak” hívnak). Megtalálod a számításodat akkor is, ha fiatalabb vagy idősebb cicának keresel ételt. A termékcsoportok között szerepel például gabona nélküli és extra sok húsból készült változat is.

A kiszerelés szempontjából bőven van választék. Például a szárazeledel megvehető 400 grammos, egy kilós, két kilós, öt kilós, hét és fél kilós és tizenöt kilós változatban is. (Persze először inkább kisebb kiszerelést érdemes venned, hogy kiderüljön, hogy a cicád egyáltalán szereti-e ezt a fajta eledelt.)

Az alutasakos táp például 6-os, 12-es, 16-os, 21-es és 32-es változatban kapható. (De bizonyos helyeken külön-külön egy alutasakos is vehető.) A 200 vagy 400 grammos konzerv esetében szintén ezerféle kiszerelés közül lehet választani. (Csak jó helyen kell keresni azt, amire az embernek éppen szüksége van.)
Leonardo macskaeledel vélemény – Negatívumok

Sajnos a német származású, prémium minőségűként pozícionált Leonardo macskaeledel egyáltalán nem olcsó, hiszen 2021 novemberében egy 85 grammos alutasakos 530-620 forintba került belőle. (Bár azt tegyük hozzá, hogy tényleg van benne tartalom, a zacskót nem rakták tele szósszal. Bár ez meg a „szószista” macskák esetében nem előny.)

A száraztápot én kimerős formában vettem meg, úgy 1850-2200 forintba került kilója. A 400 grammos szárazeledelért körülbelül 1500-1800-2000 forintot kértek 2021 novemberében. A 200 grammos konzerv darabja kb. 530-535 forint volt, míg a 400 grammos változata kb. 840-855 forintba került.

Negatívumként említhető az is, hogy a Leonardo macskaeledel inkább csak az állatszaküzletekben és az interneten kapható, a sarki ABC-ben és a hipermarketekben nem lehet beszerezni. Külön érdekes, hogy a nagy forgalmazóknál sok esetben nem kapható ez az eledel, inkább a kisebb webáruházakban lehet megtalálni. Ki kell kutatnod, hogy hol van éppen olyan termék, mint amilyen Neked kell, mert nem mindenhol lehet mindent megtalálni.
Összefoglalva – Érdemes ilyen tápot venned?

Az általam írt Leonardo macskaeledel vélemény szerint igen, érdemes kipróbálnod ezt a márkát. Én inkább az alutasakosokat ajánlom – egyrészt azért, mert a mi cicáinknak ezek jobbak tetszettek, másrészt azért, mert ezeket lehet a legkisebb kiszerelésben (85 grammosan) megvenni, tehát akkor sem vesztesz sokat, ha a cicádnak mégsem jön be ez az étel. A tápot inkább azoknak az állatoknak ajánlom, akik nem „csupán” a szószt nyalogatják le az ételről, hiszen az alutasakosokban nem volt zselé.

A Leonardo macskaeledel egyáltalán nem olcsó, viszont úgy tűnik, hogy jó minőséget kapsz a pénzedért cserébe kb. 11-12%-os fehérjetartalommal. Elképzelhető, hogy egy kis kutatómunkára lesz szükséged a megfelelő termékek megtalálásához, hiszen a Leonardo macskatáp beszerzése nem mindig olyan könnyű, de szerintem egyszer mindenképpen érdemes bizalmat szavaznod neki!

 


Leonardo macskaeledel vélemény – Ezek a cicák is szeretik ezt a fajta tápot. (Forrás: youtube.com – Ruz with Cats)