Macska bogarat eszik – Árthat ez neki..?

macska-bogarat-eszik-méh

Ha a macska bogarat eszik, az akár végzetes is lehet számára, úgyhogy legyél elővigyázatos. Milyen esetekben kell közbeavatkoznod?Macska bogarat eszik – Méhek, darazsak és egyéb, csípéssel védekező állatok

Talán mondanom sem kell, hogy életveszélyes lehet, ha a macska a szájába vesz, orrába szippant vagy lenyel egy méhet, darazsat vagy bármilyen más olyan állatot, ami megcsípheti. Ilyenkor azonnal el kell érned, hogy a macska kiköpje a zsákmányát.

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor a cicát rögtön el kell vinned az állatorvoshoz, mert a csípés miatt keletkező duzzanat elzárhatja a légutakat és fulladást okozhat. Még rosszabb a helyzet, ha a cica esetleg allergiától szenved, mert ilyenkor akár anafilaxiás sokkot is kaphat, ami szintén azonnali állatorvosi segítséget igényel!
Macska bogarat eszik – Irtás után

Ne engedd meg a cicádnak, hogy olyankor (vagy azután) fogyassza el a bogarakat és rovarokat, hogy rovarirtószerrel érintkeztek. Nem tesz jót a macskádnak sem, ha olyan rovart eszik, aminek már méreg került a szervezetébe – pláne, ha egymás után több zsákmányt is ejt a cica.

Macska bogarat eszik – Egyéb esetekben

A cicák gyakran támadnak rá a bogarakra és a rovarokra. És bizony az is megesik, hogy a megölésük után el is fogyasztják őket, de ez nem probléma, ha a zsákmány nem képes csípni, illetve ha korábban nem érintkezett irtószerrel. Ilyen esetekben hagyd, hogy a kedvenced elfogyassza a zsákmányt, mert nagy valószínűséggel nem lesz tőle baja.
Összefoglalás – Ha a macska bogarat eszik…

A cicád védelme érdekében rakj fel otthon az ablakaidra macskabiztos szúnyoghálót! Így a legnagyobb veszélyt jelentő méhek és darazsak kisebb eséllyel jutnak be a lakásba. Ha macskád van, akkor lehetőleg ne használj az otthonodban rovarirtót.

A kertedben ne hagyj kint olyan élelmiszereket, amelyek vonzzák a darazsakat (pl. nyers hús, édes italok, stb.) Ha pedig a cicád kint van a kertben és láthatóan fogott valamit, akkor azonnal menj oda, és nézd meg, hogy szükség van-e a közbeavatkozásodra!

Macska bogarat eszik – (Forrás: youtube.com – Figurative Sandwich)