Macska dorombolás frekvencia – Mit kell róla tudnod?

macska-dorombolás-frekvencia

Vajon mennyi lehet a macska dorombolás frekvenciája? Ennek jártunk utána a cikkünkben. Olvass tovább!A macska dorombolás frekvenciája 25 és 150 Hertz közé tehető – de a pontos szám minden cicus esetében más lehet. Az emberek egyébként a 20 és a 20.000 Hertz közötti hangokat észlelik, tehát szerencsére halljuk a cicák dorombolását, illetve érezzük az állatok „rezgését” is.

A kutatások szerint a macskák dorombolása nyugtató, stresszoldó és vigasztaló hatással bír. (Plusz a cicák a saját testi és lelki fájdalmaik csökkentése érdekében is szoktak dorombolni.) Emellett a macskák az egymással és az emberekkel való kommunikációjuk során is használják a dorombolást.

Állítólag a macska dorombolás frekvenciája jó hatást gyakorol a csontokra, illetve képes ellazítani a feszült izmokat is. A dorombolás hatására könnyebben gyógyulhatnak a sebek és mérséklődhetnek a gyulladások. A kutatások szerint hamarabb felgyógyulhatnak a műtétből azok a gazdik, akiknek van macskájuk.
Sok ember számolt be arról, hogy a cicák máshogy (vagyis más frekvencián) dorombolnak akkor, amikor mondjuk megsimogatják őket, és amikor mondjuk ételt kunyerálnak.

Minden egyes interakcióhoz másféle dorombolás társulhat. Természetesen máshogy dorombolnak a kiscicák, a felnőttek és az öregebb macskák is.

Összefoglalva…

A macska dorombolás frekvenciája kb. 25 és 150 Hertz közötti – amit az emberek is képesek észlelni. Nagyon sok tényezőn múlik, hogy hogyan dorombol egy cica – de egy biztos: a dorombolásnak vannak pozitív lelki és testi hatásai is.