Macska dorombolás jótékony hatása – avagy miért jó, ha a cicád dorombol?

macska-dorombolás-jótékony-hatása-

A macska dorombolás jótékony hatása közismert. De mégis hogyan hat Rád, ha a cicád dorombolni kezd? A cikkben ezt a kérdést járjuk körül.1 – A macska dorombolás jótékony hatása: Megnyugtatás

A macska dorombolás jótékony hatása elsősorban a megnyugtatásban nyilvánul meg. Egy doromboló cica ugyanis azonnal magára vonja a figyelmedet, és így megfeledkezel azokról a dolgokról, amik miatt éppen ideges vagy. 😀 Sőt, a cicák hajlamosak direkt odamenni hozzád, amikor stresszelsz. Tudják, hogy ha elkezdenek dorombolni, akkor hamarosan jobb színben látod majd a világot.

 2 – A macska dorombolás jótékony hatása: Rezgések

A macska dorombolás jótékony hatása más szempontjából is megmutatkozik. Nem titok, hogy a különféle rezgések képesek befolyásolni a tested működését. Például ha egy cica a mellkasod közelébe fekszik és dorombolni kezd, akkor a szíved egy idő után lassabban ver majd. (Főleg akkor, ha a macska éppen a mellkasodon ül és nem bírsz normálisan lélegezni. 😀 )

macska-dorombolás-jótékony-hatása

3 – A macska dorombolás jótékony hatása: Az életszeretet ragadós

Egy doromboló cica éppen imádja az életet – és már csupán ennek a látványa arra biztat Téged, hogy Te is halmozd az élvezeteket! A macskák különösen hedonistának számítanak, úgyhogy róluk nyugodtan példát vehetsz. Ha pedig éppen nem érzik magukat a topon, akkor a dorombolás segítségével is képesek jobb kedvre deríteni magukat.

A macska dorombolás jótékony hatása

Szerintem a dorombolásnak számtalan olyan pozitív hatása van, amit még nem fedeztek fel a tudósok. De a lényeg már úgyis kiderült: a macskád a dorombolás segítségével azt akarja a tudtodra adni, hogy éppen jól érzi magát, és Téged is arra biztat, hogy élvezd vele együtt az életet! 🙂

Macska dorombolás jótékony hatása – (Forrás: youtube.com – beatshack)