Macska féltékenység kezelése – Mit kell tenned?

macska-féltékenység-kezelése

A macska féltékenység kezelése nem mindig egyszerű, de az alábbi tippek segítségével hamarabb megoldhatod a cicád problémáját.Macska féltékenység kezelése – A hozzáállásoddal

Ha a már meglévő cicád féltékeny lesz valami vagy valaki miatt, akkor az ez teljesen normális és érthető magatartás a részéről. Ne gondold azt, hogy a kedvenced önző, gonosz vagy éretlen abban az esetben, ha a macska féltékenység jeleit mutatja.

Inkább legyél megértő, és igyekezz továbbra is annyit foglalkozni vele, mint amennyit korábban törődtél vele. Ha büntetés gyanánt szinte rá sem hederítesz, az valószínűleg csak olaj lesz a tűzre.
Macska féltékenység kezelése – A fokozatossággal

Ha lehetséges, akkor csak lassan és fokozatosan szoktasd hozzá a cicádat a változáshoz. Ne „boríts rá” mindent azonnal, hanem csak nagyon óvatosan adagold neki, hogy mondjuk új macska érkezett a házhoz. Először ne is engedd őket össze, hanem csak apránként ismertesd meg őket egymással.

A cicák legfontosabb érzéke a szaglás, ezért lényeges, hogy a két állat ebből a szempontból is hozzászokhasson egymáshoz. (Később pedig remélhetőleg közös szagot fognak kialakítani az egymáshoz való dörgölőzés és a nyalakodás segítségével.)

macska-féltékenység-kezelése-

A macska féltékenység kezelése során ne várd azt, hogy a kedvenced azonnal repessen az örömtől. Először valószínűleg félénk vagy agresszív lesz az új jövevény hatására, ami teljesen normális ebben az esetben. Enyhülés csak néhány nap vagy néhány hét után várható.

Macska féltékenység kezelése – Jó élményekkel

Ha azt szeretnéd, hogy a cicád gyorsan megkedvelje az új családtagot, akkor érd el, hogy pozitív élményeket társítson a jövevényhez! Amikor a két macska már megfér egymás mellett, akkor adj nekik valami különösen finomat, és hagyd, hogy egymástól néhány méteres (vagy legalábbis biztonságos) távolságra fogyasszák el a jutalomfalatokat. Jó ötlet lehet még a közös játék – de egyelőre csak külön játékszerrel.
Ha pedig a cica egy olyan emberre féltékeny, akivel nemrég találkozott először, akkor hagyd, hogy az illető rendszeresen megetesse a macskát. Később aztán jöhet a simogatás és a játék is. 🙂

Összefoglalás – Macska féltékenység kezelése

A macska féltékenység kezelése általában sikerrel zárul, úgyhogy ne ess kétségbe akkor sem, ha a kedvenced mostanában a megszokottól eltérően viselkedik. Előbb-utóbb enyhülés várható, ha jól kezeled a szituációt. A cicák remek alkalmazkodó-képességgel rendelkeznek, tehát a macska féltékenység kezelése valószínűleg lehetséges lesz a Te kedvenceid esetében is.

Macska féltékenység kezelése – (Forrás: youtube.com – shibainuowner1)