Macska fogamzásgátló mellékhatásai – Végzetes betegségeket okozhat

macska-fogamzásgátló mellékhatásai

A macska fogamzásgátló mellékhatásai kevésbé ismertek, pedig akár végzetes is lehet egy cica számára a tabletta vagy az injekció folyamatos alkalmazása. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen betegségeket okozhat a fogamzásgátlás.
Macska fogamzásgátló mellékhatásai

Azért szerettem volna megírni ezt a bejegyzést, mert az ismerősi körömben immár többedik alkalommal fordult elő, hogy egy-egy cica az állatorvos véleménye szerint az antibébi-készítmények rendszeres szedése miatt lett súlyos (vagy akár halálos) beteg.

Fontos, hogy tudd, hogy a macska fogamzásgátló mellékhatásai között megtalálható például az emlődaganat, az ivarszerveket érintő rák és a gennyes méhgyulladás, amelyek sajnos akár halállal is végződhetnek.

Persze emellett még sok más hormonális problémát is okozhatnak a cica fogamzásgátlók, ezért a szedésük hosszabb távon semmiképpen sem ajánlott!

Macska fogamzásgátló helyett…

A macska fogamzásgátló mellékhatásától nem kell félned abban az esetben, ha ivartalaníttatod a cicádat. Kérlek, hogy vidd el inkább megműttetni, és ne adj neki hosszabb távon antibébi-készítményeket, mert lehet, hogy a macska fogamzásgátló mellékhatásai miatt már fiatalon el fogod veszíteni!

A macska fogamzásgátló mellékhatásai miatt jobb, ha inkább ivartalanítod a kedvencedet! (Forrás: youtube.com – Jennifer Morales – Feline films)