Macska hasmenés okai

macska hasmenés okai

A macska hasmenés okai nagyon sokrétűek lehetnek. Ebben a cikkben három olyan dologról ejtek szót, ami a probléma hátterében állhat…Macska hasmenés okai: Tej fogyasztása

Az én cicáimnak szinte mindig hasmenésük lesz attól, ha valamilyen tejterméket esznek vagy isznak. Nem csupán a tej okozhat nekik problémát, hanem a tejföl és a tejszín is.

Éppen ezért ezeket érdemes inkább mellőzni, mert a tejtermékek fogyasztása a macska hasmenés okai közé tartozik.
Léteznek már olyan, speciálisan cicáknak készített ételek, amelyek kevesebb laktózt tartalmaznak.

Például már sok helyen kapható olyan, laktózban szegény macskatej, amelynek a mérsékelt mennyiségben történő fogyasztása nem okoz emésztőszervi panaszokat. A termék megvásárlása a nagyobb állatkereskedésekben lehetséges.

Macska hasmenés okai

Macska hasmenés okai: Túl sok rost vagy túl sok folyadék fogyasztása

Én úgy vettem észre, hogy ha sok rostot tartalmazó ételt esznek a macskáim, akkor nagyobb az esélye annak, hogy utána hasmenésük lesz. Ha sokat isznak, akkor szintén lazábbá válhat a székletük.

Amennyiben inkább a nedves eledelt szeretik a száraz helyett, akkor szintén előfordulhat, hogy hasmenésük lesz.Macska hasmenés okai: Gyógyszer szedése vagy betegség

Például a féreghajtó tabletta fogyasztása szinte minden esetben hasmenést eredményez. De másféle gyógyszerek is felboríthatják az emésztőrendszert, úgyhogy nem szabad meglepődni, ha ezután a cica gyakrabban jár a toalettre.

Egyes betegségek is okozhatnak hasmenést. Ha csak alkalmanként van a macskának ilyen problémája, akkor nem kell megijedni. De ha néhány napon belül sem múlik el a hasmenés, akkor érdemes minél hamarabb felkeresni az állatorvost, mert ez már valamilyen egészségügyi problémát jelezhet. Mivel a macska hasmenés okai nagyon sokrétűek lehetnek, ezért nem érdemes azt találgatni, hogy pontosan mi a baj, mert ezt csak az orvos tudja megmondani.

macska hasmenés okai