Macska lábtörés tünetei – Honnan tudom, hogy eltört a macska lába?

macska-lábtörés-tünetei

A macska lábtörés tünetei sokfélék lehetnek. Ezeket gyűjtöttük össze a cikkünkben. Olvasd el a bejegyzést!Macska lábtörés tünetei

– Sántítás: Lábtörésre utalhat, ha a cicád sántít, illetve ha részlegesen vagy teljesen kerüli azt, hogy ránehezedjen az egyik lábára. (Felemeli az első lábát, vagy húzza a hátsó lábát.)

– Duzzanatok, sebek, deformálódások, vágások, vagy horzsolások vannak a macskád lábán. (Nyílt törés esetében a csont is láthatóvá válik, illetve vérzés tapasztalható.)

– Sírás, nyávogás, vinnyogás a macskád részéről.

– A cicád esetleg nem hagyja, hogy megérintsd. Félénken vagy agresszíven reagálhat a közeledésedre.

– A macskád a szokottnál kevesebbet mozog. Kerüli a mozgással járó tevékenységeket.

– A cicád a szokottnál visszahúzódottabb és akár el is bújik.

– A macskád a szokottnál kevesebbet eszik és / vagy iszik.

– A macskádnak rossz a közérzete, és úgy tűnik, hogy fájdalmai vannak.
Mit tegyél, ha azt gyanítod, hogy eltört a macskád lába?

Ha felmerül annak a gyanúja, hogy eltört a macskád lába, akkor minél hamarabb vidd el a kedvencedet az állatorvoshoz! Minél gyorsabban kap a cicád segítséget, annál jobbak a gyógyulásának esélyei!

Óvatosan tedd be a macskádat egy (lehetőleg merev falú és stabil) hordozóba (SOS esetben egy lyukakkal ellátott kartondoboz is megteszi). Nagyon óvatosan szállítsd el a cicádat az állatorvosi rendelőig. Igyekezz úgy intézni a dolgot, hogy a kedvenced lehetőleg minél kevesebbet mozogjon.

Az állatorvos ezután pedig meg fogja vizsgálni a cicádat, szükség esetén fájdalomcsillapítót ad neki, illetve meg is röntgenezi.
Összefoglalva – Macska lábtörés tünetei

A macska lábtörés egyik legárulkodóbb tünete a sántítás, illetve az, hogy a cicád nem tud (teljesen vagy részlegesen) ráállni az egyik lábára. Gyanúra ad még okoz a duzzanat, a deformálódás, illetve a vágások, a horzsolások, a sebek jelenléte.

Árulkodó az is, ha a cicád fájdalmasan nyávog, ha visszahúzódóvá válik, ha kevesebbet eszik vagy ha kevesebbet iszik. A macska lábtörés tünete lehet az is, ha a szokottnál kevesebbet mozog a macskád, illetve ha rossz a közérzete, vagy ha elkezdi kerülni, hogy megérintsd.

Ha azt gyanítod, hogy a cicád eltörte a lábát, akkor MINÉL HAMARABB VIDD EL AZ ÁLLATORVOSHOZ! Ne alapozz arra, hogy majd magától rendbe jön a probléma, mert egy kezeletlenül hagyott lábtörésnek akár maradandó következményei is lehetnek!