Macska széklet gyakorisága

macska-széklet-gyakorisága

A macska széklet gyakorisága alapján kiderülhet, hogy a cicád egészséges-e. Pont ezért kell tisztában lenned azzal, hogy mi számít normálisnak. Olvass tovább!Ha az a kérdés, hogy milyen gyakran kakil a macska, akkor felnőtt példányok esetében napi egy alkalom számít átlagosnak. Általában a napnak ugyanabban az időpontjában van nagydolga az állatnak. Persze a macska széklet gyakorisága szempontjából az is megeshet, hogy egy nap éppen kimarad, aztán a következő napon pedig minden visszaáll a régi kerékvágásba. Vagy az is előfordulhat, hogy az eseménytelenséget követő napon a cica többször megy WC-re.

A macska széklet gyakorisága nagyobb abban az esetben, ha az állatnak valami (pl. féreghajtás, tejtermék fogyasztása, stressz vagy betegség) miatt hasmenése lesz. Ilyenkor nem ritka, hogy a cica naponta 3-4 alkalommal is ürít.
Sokszor érdeklődnek arról is a gazdik, hogy milyen gyakran kakil a macska akkor, ha még nem érte el a felnőttkort. A kölykök emésztése sokkal gyorsabb, ezért ők akár naponta 4-5 alkalommal is használhatják az almot a nagydolog miatt. A macska széklet gyakorisága miatt ilyenkor gyakrabban kell cserélni az almot. Az újszülött, kizárólag anyatejen élő cicák esetében még nincs ilyen probléma, őket általában az anyukájuk szokta tisztába rakni.

Ha viszont valami miatt úgy véled, hogy a macska széklet gyakorisága nem normális a kedvenced esetében, akkor minél hamarabb keresd fel az állatorvost, mert sajnos igen komoly probléma is származhat abból, ha nincs rendben a kedvenced emésztése! A kezelés attól függ majd, hogy milyen gyakran kakil a macska, illetve hogy milyen más tünetek állnak fent nála.