Macska szeretet jele

Macska szeretet jelei 1

A macska szeretet jelei nagyon sokfélék lehetnek. Ha szeretnéd megtudni, hogy a cicád hogyan mutathatja ki az Irántad érzett szeretetét, akkor olvass tovább! 
1 – Dorombolás

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy a macskák szívesen dorombolnak olyankor, amikor elismerésben akarnak részesíteni valakit. Így hát ha a cicád dorombolni kezd, akkor biztos lehetsz benne, hogy éppen jól érzi magát!
2 – Dörgölőzés

A macska szeretet jelei között a dörgölőzést is meg kell említeni, hiszen ha a cica el szeretne érni valamit Nálad, akkor a célja érdekében hízelkedve fog Hozzád simulni.

3 – Has megmutatása

A cicák csak akkor fordulnak a hátukra és mutatják meg a hasukat, ha teljes biztonságban érzik magukat, ugyanis ez a pozíció nagyon védtelen helyzetbe hozza őket. A hasuk a testük egyik legsérülékenyebb része, ezért óvatosan simogasd meg a pocakjukat még akkor is, ha látszólag teljes bizalommal fordulnak feléd.

Macska szeretet jelei 1

4 – Fenék megmutatása

A fenék is egy nagyon kényes testtájék, úgyhogy a macskák csak akkor mutogatják, ha biztonságban tudják magukat. Ezt a jelet az emberek sokszor félreértik, és azt gondolják, hogy az állat ki akar velük tolni a feneke feltárásával, pedig ennek pont az ellenkezője az igaz.

5 – Emberre való ráülés vagy fekvés

A macska szeretet jele lehet az is, ha a kedvenced az öledbe ül vagy rád fekszik. Úgyhogy hagyd, hogy a cicád rád telepedjen még akkor is, ha éppen nem a legalkalmasabb az időpont… (Amikor elkezdtem ezt a fejezetet írni, a macskám jött és kitúrta az ölemből a laptopot, mert ide akart ülni! 😀 )
6 – „Beszélgetés”

Bár a cicák nem tudnak emberi nyelven beszélni, de a nyávogás és a „mörcögés” segítségével képesek közvetíteni a szeretetüket Feléd. Vannak olyan macskák, amelyek kifejezetten szeretnek ezen a módon kommunikálni.

7- „Dagasztás”

A macska szeretet jele a dagasztás, amelynek során a cica a mellső mancsaival nyomkod valamit a karmai kieresztése mellett. Az emberek általában nem szeretik, ha a macska a testükön dagaszt, hiszen ez a dolog fájdalmas lehet.

Az persze kevésbé előnyös, ha a cica a ruhákat vagy a textíliákat szedi szét ezen a módon. Sokan azt gondolják, hogy az állat a dagasztáskor bántani próbálja őket, pedig ennek pont az ellenkezője az igaz, hiszen mint már említettük, a dagasztás a macska szeretet jele. A cicák kölyökként ilyen a mozdulatokkal préselték ki az anyukájuk emlőiből a tejet, úgyhogy nekik pozitív asszociációik vannak a dagasztással kapcsolatban.
8 – Rosszalkodás

Furcsa, de akár a rosszalkodás is lehet a macska szeretet jele. Azt szokták mondani, hogy az az állat, akinek szeretetre van szüksége, sokszor a lehető legkevésbé szeretetteljes módon adja a tudtunkra az igényét.

Magyarul ha mondjuk széttép egy papírlapot a cicád, akkor azt azért csinálja, hogy felhívja magára a figyelmet és szeretetet csikarjon ki belőled. (Az más kérdés, hogy sokszor aztán nem így sül el a dolog és jutalom helyett büntetést kap…)

Macska szeretet jelei 3

9 – Ragaszkodás

Szerintem tévhit, hogy a macskák elsősorban a házhoz ragaszkodnak, nem pedig az emberhez. Szerintem ez csak akkor van így, ha nincs olyan ember, akihez kötődhetnének. Ha tehát egy macska ragaszkodik hozzád, gyakran tölt Veled időt és sokszor jön utánad, akkor azt vedd megtiszteltetésnek, hiszen ez azt jelzi, hogy szintet lépett a kapcsolatotok.

Macska szeretet jelei

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült, hiszen még sok más jele lehet annak, hogy egy cica pozitív érzelmeket táplál Irántad. Egy a fontos: ne felejtsd el viszonozni a szeretetét, mert így lesz igazán boldog élete a kedvencednek! 🙂

Macska szeretet jele – (Forrás: youtube.com – The Kits Cats)