Macska tollsöprűs játék – Megéri megvenni..?

macska-tollsöprű-játék

A macska tollsöprű egy népszerű játék. Viszont tényleg érdemes-e megvásárolnod, ha valami igazán jót akarsz venni a cicádnak..?
Pozitívumok

A tapasztalataim szerint a macska tollsöprű egy olyan játék, amely szinte minden cicának tetszik. Egyáltalán nem bonyolult a használata, érdekes, színes, tollas, „madárszerű”, és a levegőben mozgatva a szárnycsapkodást idézi fel a hangja. Ráadásul nem is olyan drága, jelenleg (2021 elején) kb. 400-500 forintért lehet megvásárolni az állatszaküzletekben vagy az interneten.

Változatosan lehet vele játszani, és általában a felnőtt cicáknak is tetszik, nem csupán a kicsiknek. Vannak olyan macskák is, akik a szájukba veszik a műanyag rudat, és úgy mászkálnak vele fel-alá. 🙂 (Tisztára mint a kutyusok.) Jó pontot jelent az is, hogy ezzel a játékkal a macskák el tudják foglalni saját magukat, tehát nem feltétlenül szükséges a Te jelenléted a szórakoztatásukhoz.
Negatívumok

Másrészt viszont a színes macska tollsöprű általában nem tart túl sokáig, mert a cicák kitépik belőle a tollakat, amelyek szétszóródnak a lakásban. A pálca képes már közepes terhelés hatására is eltörni, úgyhogy érdemes rá vigyáznod. Plusz a rúd legvégére a gyártó rá szokott tenni egy kis fedősapkát, amelyet tanácsos még azelőtt eltávolítanod és kidobnod, mielőtt a cica lenyeli.

A macska tollsöprűt érdemes még a használatot megelőzően megmosnod, ugyanis nedvesség hatására sok esetben színes festék szivárog a tollakból. Jobb ezt inkább leöblíteni, nem szabad hagyni, hogy a cica lenyalogassa a színezőanyagot a tollakról. A másik problémát az jelenti, hogy a macska tollsöprű beszerzése nem mindig olyan könnyű, hiszen a népszerűsége miatt hamar elfogy a (web)áruházak polcairól. A játékot éjszakára érdemes inkább elvenni a cicától, mert ha a padlón kezdi el dobálgatni a műanyag tollseprűt, akkor annak bizony hangja lesz.
Összegezve…

Szerintem ez a játék szinte minden esetben jó választást jelent, bár mivel általában nem tart sokáig, ezért érdemes belőle egy kisebb készletet felhalmoznod – már ha éppen meg lehet vásárolni a boltban. Nem drága, ám a cicák nagyon jól elszórakoznak vele. Ha teheted, akkor vegyél néhány macska tollsöprűt a boltban – csak előtte mosd meg a színes tollakat egy kis melegvíz alatt, hogy a felesleges színezőanyagok lejöjjenek a játékról! 🙂

 


Macska tollsöprűs játék – (Forrás: youtube.com – Robert Baruch)