Mennyi alom kell a macskának?

mennyi-alom-kell-a-macskának

Fontos tudnod, hogy mennyi alom kell a macskának, különben kellemetlen meglepetésekkel szembesülhetsz…
Mennyi alom kell a macskának „normál” esetben?

Ha van egy egészséges felnőtt cicád és naponta egyszer tisztítod ki az almát, akkor ügyelj arra, hogy a tálcában lévő alom legalább 2,5 centiméter mély legyen – de inkább több. Ennyi már valószínűleg elég lesz ahhoz, hogy a cica elrejthesse a napi „termését”.

Mennyi alom kell a macskának egyéb esetekben?

Ha a cicád még nem felnőtt, akkor nem árt, ha 3-3,5 centinyi almot teszel a tálcájába, mert a kicsik emésztése még sokkal gyorsabb. Amennyiben a cicád sokat eszik / iszik, hasmenése van vagy húgyúti megbetegedéssel küzd, akkor is jobb, ha több almot raksz a tálcájába.

Ugyanez érvényes arra a helyzetre, ha több macskával rendelkezel és ők egy közös almot használnak. Ilyenkor számolj cicánként 2,5 centiméteres mélységgel.
Milyen macskaalom kell a mennyiség szempontjából?

Én azt figyeltem megy, hogy a kisebb szemcséjű almok sokkal lassabban fogynak, illetve könnyebben lehet szabályozni a mennyiségüket a tálcába való kiöntésük közben.

Általában elengedő, ha egyszerre csupán egy zacskó 5-6 kilós macskaalmot veszel, mert ez jópár napig vagy néhány hétig biztosan kitart egy egészséges, felnőtt cica esetében.

Ha pedig nem csupán azt szeretnéd tudni, hogy mennyi alom kell a macskának, hanem további kérdéseid vannak ezzel a témával kapcsolatban, akkor vess egy pillantást az almozásra vonatkozó cikkekre! 🙂
 


Mennyi alom kell a macskának? A fenti kék dobozban látható a körülbelüli megfelelő mennyiség a 3:43-nál kezdődő videóban. (Forrás: youtube.com – Scarlet Canvas)