Mennyibe kerül a macska ivartalanítása?

mennyibe-kerül-a-macska-ivartalanítása

Fontos kérdés, hogy mennyibe kerül a macska ivartalanítása. Olvass tovább, ha tudni szeretnéd, hogy várhatóan mennyit kell majd fizetned a műtétért!
Mennyibe kerül a macska ivartalanítása kandúr esetében Budapesten?

A budapesti árak tekintetében elég nagyok a különbségek. Egy kandúr macska ivartalanítása kb. 8,5 és 20 ezer forint között mozgott 2021 márciusában. Az általunk megtekintett rendelőkben általánosságban 14 ezer forintba került a műtét elvégzése.

Van, ahol szükséges előre időpontot kérni rá, máshol nem. Az egyeztetés előtt természetesen tisztázni kell, hogy az árban pontosan mi van benne (pl. hogy a kontrollért külön kell-e fizetni).
Mennyibe kerül a macska ivartalanítása nőstény esetében Budapesten?

Egy nőstény macska ivartalanítása 14 és 25 ezer forint között mozgott Budapesten 2021 márciusában. Általában kb. 20 ezer forintot kell kifizetned, ha meg szeretnéd műttetni a lány cicádat. Ehhez szinte mindenhol időpontot kell kérned. A varratszedésnek és egyben a kontrollnak külön díja lehet, érdemes tehát rákérdezned, hogy az ivartalanítás árában ezek benne vannak-e.

Mennyibe kerül a macska ivartalanítása Budapesten kívül?

Ahogy néztem, a fővároson kívül valamivel mérsékeltebbek lehetnek az árak, de ez természetesen függ a régiótól is. Sajnos nehezíti a helyzetet, hogy rengeteg vidéki állatorvos nem teszi nyilvánossá az árlistáját, míg Budapesten ez sok helyen könnyen megtekinthető a honlapokon.

Mindenesetre a szolnoki viszonyok ismeretében azt mondhatom, hogy a macska ivartalanítása itt is körülbelül annyiba kerül, mint Budapesten, bár ezt állatorvosa válogatja, és lehetnek kisebb-nagyobb eltérések.
Tudom, hogy az ivartalanítás nem olcsó mulatság, de mivel egy komoly műtétről van szó, ezért olyan orvoshoz vidd el a kedvencedet, aki megbízható! Inkább fizess ki egy kicsivel több pénzt, de tudd biztonságban a kedvencedet!

Ha pedig további információt szeretnél szerezni az ivartalanításról, akkor itt nézz körül! 🙂

 


Macska az ivartalanítását követően – (Forrás: youtube.com – Rudy Kot)