Mennyit eszik egy kiscica?

mennyit eszik egy kiscica

Vajon mennyit eszik egy kiscica? Ezt biztosan Te is szeretnéd tudni, ha nemsokára egy kölyök gazdája leszel… 🙂Mennyit eszik egy kiscica a befogadását követően?

Vegyük úgy, hogy a kismacskádat ideális esetben 10 és 12 hetes kora között fogadod be. Ebben az időszakban a kölyök már nem szopik és képes szilárd ételt enni.

Nos, készülj fel rá, hogy a kismacska valószínűleg RENGETEGET fog enni a befogadása után…  A kis haspók szinte állandóan éhes lesz és folyamatosan kajáért fog könyörögni. 🙂

mennyit eszik egy kiscica

Mennyit eszik egy kiscica a nedves eledelből?

A kismacskák nagyon szeretik az alutasakos tápot, ezért nyugodtan vásárolj belőle több csomagnyit is.

Ma már léteznek kifejezetten kiscicáknak való alutasakos eledelek is.
Ezekben csak kisebb húsgolyók vannak, amiket a kicsik is könnyen a szájukba tudnak venni, illetve amiknek a megrágása sem okoz nagy problémát nekik.

Akkor se ijedj meg, ha a kölykök kezdetben még csak az aszpikot nyalogatják le a húsgolyókról, mert ezzel sincsen gond. Ha esetleg azért nem eszik meg a húsgolyókat, mert azok túl nagyok nekik, akkor egy késsel vagdosd kisebbre az eledelt!Mennyit eszik egy kiscica a száraz eledelből?

A száraz eledellel már érdemes egy kicsit elővigyázatosabbnak lenned, mert nem biztos, hogy a kismacskák meg tudják enni a nagy és kemény szemeket.

Inkább azt tanácsolom, hogy vegyél kifejezetten kiscicáknak való tápot, mert az ebben lévő falatkák sokkal kisebbek (meg talán puhábbak is).

Nézd meg, hogy mennyit eszik a kiscica a száraz eledelből, és ezt követően adj neki minél több vizet!

mennyit eszik egy kiscica

Mennyit eszik egy kiscica a húsárukból?

Lehet, hogy egy idő után „önként” adsz majd egy kis sonkát, szalámit vagy sült husit a kunyeráló kismacskádnak. Ő pedig valószínűleg nagyon örül majd ennek, és azonnal el is fogyasztja majd!

A kiscicák általában morognak evés közben, amikor először kapnak húst, ilyenkor nagyon édesek. 🙂 Dolgozik az ősi vadászösztönük. 🙂

A nyers hússal viszont érdemes vigyáznod, mert sokak szerint nem tesz jót a macskának. Inkább kis mennyiségben adj neki belőle, és vágd fel a húst minél kisebb darabkákra!Mennyit eszik egy kiscica a tejből?

Tévhit, hogy a tehéntej jót tesz a macskáknak. A kiscicáknak csak speciális, csökkentett laktóztartalmú tejet szabad adni, és azt is csak kis mennyiségben, különben súlyos hasmenésük lesz.

Ha esetleg egy olyan kismacska került hozzád, akinek még hiányzik a szopizás, akkor pedig vegyél olyan speciális anyatejpótló port (és esetleg cumisüveget is), amellyel bejuttathatod a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket a kismacska szervezetébe.

mennyit eszik egy kiscica

Mennyit eszik egy kiscica – Összegzés

Mint már említettem, egy kismacska NAGYON SOKAT eszik, hiszen a fejlődő szervezetének szüksége van a tápanyagokra. Így hát ne tagadd meg a cicustól az ételt, de azért ne is hagyd azt se, hogy nagyon elhízzon!

A kismacskák általában naponta 6-7 alkalommal esznek, de ilyenkor csak kisebb ételmennyiséget fogyasztanak el. Mivel nagyon gyors az emésztésük, ezért hamar szükségük van az „utánpótlásra”.

Sok sikert kívánok Neked a macska felneveléséhez! Remélem, hogy azért nem fogsz kiakadni azon, hogy mennyit eszik egy kiscica..! 🙂 


Mennyit eszik egy macska? – Az első etetés. (Forrás: youtube.com – Sarah M)