Miért fekszik a macska az emberre?

Miért fekszik a macska az emberre 1

Vajon miért fekszik a macska az emberre? Talán Te is elgondolkodtál már ezen a kérdésen. Lássuk, hogy mi az oka annak, hogy a cicád szeret Rajtad feküdni! 
1 – Imádja a meleg helyeket

Észrevetted már, hogy a cicák sokkal jobban tűrik a meleget, mint az emberek? Az állatok például imádnak a forró fűtőtest közelében aludni, mert itt sohasem kell fázniuk. Bizony az cicusok szívesen fekszenek rá az emberekre is, hiszen a testük melegének köszönhetően nem kell vacogniuk.
2 – Szeretik az érintést

Az emberekhez hasonlóan a cicáknak is szükségük van az érintésre. Ennek köszönhetően nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek. Mélyebb kapcsolódást élhetnek meg a gazdájukkal az együtt töltött idő alatt a testi kontaktusnak köszönhetően.

3 – A szeretetüket akarják kifejezni

Ha az a kérdés, hogy miért fekszik a macska az emberre, akkor a szeretetnyelvek megemlítését sem szabad elfelejtenünk. Az érintés az egyik fontos módja a szeretet kifejezésének, ezért elképzelhető, hogy a macska az érzelmeit szeretné kimutatni feléd azzal, hogy rendszeresen rádtelepszik.

Miért fekszik a macska az emberre

4 – Egyértelművé akarja tenni, hogy ki a főnök

Mindannyian jól tudjuk, hogy a macskák imádnak főnökösködni. Ha a cicád rádfekszik, akkor azzal akár azt is jelezheti Neked, hogy „ő van fölül”, és kettőtök közül ő a domináns a kapcsolatban. (Próbálj csak meg megmozdulni, és a macska valószínűleg vérig fog sértődni, amiért meg merted zavarni a nyugalmát!)

5 – Kényelemre vágyik

Nem titok, hogy a cicák keleti kényelemre vágynak, és mindig megtalálják a lakás legpuhább pontját, majd magától értetődő módon rá is fekszenek. Ha tehát éppen betakarózva ülsz a széken vagy fekszel az ágyon, akkor számíts arra, hogy a cica rád fog telepedni. (Tehát ha az a kérdés, hogy vajon miért fekszik a macska az emberre, akkor a kényelmet okvetlenül meg kell említenünk a listában.)
6 – Frissen mosott ruha vagy ágynemű

Azt figyeltem meg, hogy a cicák mindig előszeretettel fekszenek rám akkor, amikor éppen frissen mosott ruhákat viselek. (Ugyanis azonnal be akarják szagosítani és össze akarják szőrözni.) Ugyanez a helyzet az ágyneművel, tehát ha nemrég cserélted ki a huzatot, akkor számíts arra, hogy a cicád rád fog ülni.

Miért fekszik a macska az emberre 3

7 – Negatív érzelmek oldása

Észrevetted már, hogy a macskád gyakrabban jön oda hozzád, ha éppen valami miatt rossz a kedved? Természetesen ez a helyzet akár fordított is lehet, mert elképzelhető, hogy a kedvenced pont azért telepszik rád, mert a negatív érzelmei miatt éppen egy kis vigasztalásra szorul. A beteg cicák is bújósabbak lehetnek és gyakrabban kereshetik a gazdájuk társaságát.
Miért fekszik a macska az emberre?

Ezerféle oka lehet annak, hogy egy cica Rád fekszik, de remélem, hogy megtaláltad a keresett választ a fenti lista segítségével… Bár talán nem is az a lényeg, hogy MIÉRT telepszik a gazdájára a macska, hanem az, hogy a szeretete kimutatása érdekében egyáltalán megteszi ezt a gesztust. 🙂

 


Kire fekszik a macska? Hát persze, hogy Rád… 🙂 – Avagy miért fekszik a macska a hasamra..? (Forrás: youtube.com – MB vids)