Mikor hozza elő a macska a kölykeit?

mikor-hozza-elő-a-macska-a-kölykeit

Kulcskérdés lehet, hogy mikor hozza elő a macska a kölykeit. Minél előbb előkerülnek a kicsik, annál jobb, hiszen a testi és lelki (kötődési) szempontból is szükségük lehet az ember közelségére.
A mi esetünkben kb. egy hét kellett ahhoz, hogy a környékünkön élő, félig kóbor anyamacska áthozza hozzánk a kölykeit. De olyan eset is előfordult már, amikor csak akkor láttuk a kicsiket, amikor már bőven tudtak járni. A kutatásaim alapján az is gyakori, hogy az anyacicák a kölykök szemének kinyílása után érkeznek haza az egyre önállóbbá váló kicsinyeikkel.

Ezek szerint tehát sajnos nem lehet előre megmondani, hogy mikor hozza elő a macska a kölykeit.

Ha szeretnéd, hogy minél előbb előkerüljenek, akkor igyekezz nyugodt és biztonságos helyet teremteni az anyukának! Nagy előnyt jelent a rendszeres etetés és itatás, illetve egy puha fészek berendezése is. Ha a cicamama előjön, akkor érdemes megszeretgeti egy kicsit, hogy érezze, hogy hazavárod a kicsinyeivel együtt.Van még néhány olyan tényező, amely befolyásolhatja, hogy mikor hozza elő a macska a kölykeit. Ha például hidegfront közelít, akkor megeshet, hogy a cica hirtelen beállít a kölykökkel. Ha az eredeti rejtekhelyen valami (vagy valaki) megzavarja a családot, akkor könnyen lehet, hogy az anyuka menekülőre fogja a dolgot.

Persze ha gondolod, akkor Te is nekiállhatsz megkeresni a kismacskákat. Általában lehet hallani a sírásukat, ha a közelben vannak. Annyit még megsúgok, hogy az anyamacskák imádják az elhagyatott épületeket, pincéket, padlásokat és fészereket, tehát könnyen elképzelhető, hogy a cicád itt keresett magának egy (viszonylag) puha helyet az elléshez.

Mikor hozza elő a macska a kölykeit..? – (Forrás: youtube.com – 와우TV)