Milyen gyakran kell cserélni a macskaalmot?

milyen-gyakran-kell-cserélni-a-macskaalmot

Előnyös, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen gyakran kell cserélni a macskaalmot. A bejegyzésben ennek járhatsz utána. Olvass tovább!
Milyen gyakran kell cserélni a macskaalmot?

A válasz sok tényezőtől függ, de általában az a jó, ha legalább naponta egyszer kitakarítod a macskaalmot. A csomósodó almokat persze nem kell teljesen kidobnod, elég, ha csak a piszkos részeket szeded ki belőlük.

Viszont a nem csomósodó almok (pl. a szilikátalmok) esetében ha nem tudod kizárólag csak a piszkos részeket kiszedni, akkor jobb, ha inkább az egész almot kicseréled.

Ha több időt töltesz otthon, akkor akár azt is megcsinálhatod, hogy a cica minden egyes toalett-használata után kiszeded egy lapáttal az alom koszos részét. (Vannak olyan macskák, akik ezt meg is követelik.)
Természetesen a cicád igényeitől is függ, hogy milyen gyakran kell cserélni a macskaalmot. Fontos tudni, hogy az állatok egy idő után felfüggeszthetik az alom használatát, ha túl koszosnak ítélik meg. Ezért jobb inkább még időben takarítani…

Ki kell emelnünk azt is, hogy a kiscicák még gyakrabban járnak WC-re. A hasmenéses időszakokban szintén jobban oda kell figyelni az alom tisztaságára. Ugyanez vonatkozik a nyári hónapokra, hiszen ilyenkor a cicák többet isznak és emiatt többet is pisilnek.
Összefoglalva…

Ha az a kérdés, hogy milyen gyakran kell cserélni a macskaalmot, akkor erre a válasz az, hogy legalább naponta egyszer.

De természetesen a gyakoriság függ az alom fajtájától és nedvszívó-képességétől, a cica elvárásaitól és egészségügyi állapotától, illetve többek között az időjárástól is. 😉

 


Milyen gyakran kell cserélni a macskaalmot – és hogyan? Csomósodó alom esetében csináld meg minden egyes nap legalább egyszer azt, amit a felvételen látsz. A videóban szódabikarbónát is kevernek az alomba, de bevallom, hogy ezt én még nem próbáltam, úgyhogy nem is merném ajánlani. (Forrás: youtube.com – Yarimar Padua)