Milyen gyümölcsöt ehet a macska?

milyen-gyümölcsöt-ehet-a-macska

Érdemes tisztázni, hogy milyen gyümölcsöt ehet a macska, nehogy a cicád valami mérgezőt egyen. Nézd meg a listát!Milyen gyümölcsöt ehet a macska?

A cicák alapjában véve húsevő állatok, illetve nem is érzik annyira a gyümölcsök édeskés ízét, de ennek ellenére megeshet, hogy néha-néha elfogyasztanak valamennyi gyümölcsöt – ami egyébként kis mennyiségben nem árt nekik. Viszont azt kerülni kell, hogy a macska megegye a gyümölcsök magját, levelét és szárát.

Nézzük, hogy milyen gyümölcsöket fogyaszthatnak a cicák kis mennyiségben: (lehetőleg hámozott) alma, áfonya, eper, mag nélküli görögdinnye és sárgadinnye, mangó, ananász, málna, földi szeder, sárgabarack, kiwi, körte.
Milyen gyümölcsöt NEM ehet a macska?

Most pedig lássuk a tiltólistát. Ezeket a gyümölcsöket NEM ehetik meg a cicák: szőlő, mazsola, citrom, lime, narancs illetve az egyéb citrusfélék. Ne adj a macskádnak gyümölcskoncentrátumokat, szörpöket és gyümölcsleveket sem.

Összefoglalva…

A macskák alapjában véve nem igazán szeretik a gyümölcsöket, de vannak olyan cicák, amelyek mégis hajlandók megenni őket. Viszont ügyelj arra, hogy a gyümölcsök maximum a macskád étrendjének 2%-át tegyék ki. Kerüld azt, hogy a cicád megegye a gyümölcsök magját, szárát vagy levelét. Ne adj a macskádnak szőlőt, mazsolát, citrusféléket, illetve gyümölcskoncentrátumokat, szörpöket és gyümölcsleveket sem.