Mit jelent, ha a macska csóválja a farkát..?

mit-jelent-ha-a-macska-csóválja-a-farkát

A cicák testbeszéde szempontjából fontos tisztázni, hogy mit jelent, ha a macska csóválja a farkát? Olvass tovább, ha választ szeretnél kapni erre a kérdésre.
Mit jelent, ha a macska csóválja a farkát – Normál ütemben

A cicák szinte folyamatosan mozgatják a farkukat. Akkor is, ha simán csak álldogálnak, ülnek vagy fekszenek valahol. Ennek tehát nem muszáj nagyobb jelentőséget tulajdonítani. 🙂

A macskák gyakran az egyensúlyozáshoz is igénybe veszik a farkuk segítségét. És persze a simogatás és az érdeklődés hatására is mozgatják a farkukat a cicusok.
Mit jelent, ha a macska csóválja a farkát – Fokozott ütemben

Ha a cica valami miatt izgatott vagy ideges lesz, akkor elkezdi gyorsabban mozgatni a farkát.

Igaz lehet ez arra az esetre is, ha mondjuk már nagyon éhes, vagy ha extra adag simogatást kap a gazdájától. A cica a támadás előtt is fokozott ütemben mozgatja a farkát.

Ha a macska valami fenyegetőt észlel, akkor is gyorsabban csóválja a farkát. Az idegesítő dolgok (pl. a számára kellemetlen helyen történő simogatások) is erre sarkallhatják. Megeshet az is, hogy a macska esetleg valamilyen fájdalmat él át, és emiatt nyugtalanná válik.
Összefoglalva

Összességében véve azt mondhatjuk, hogy a cicák alapból is szinte mindig mozgatják a farkukat. Ha pedig valami miatt izgatottá vagy idegessé válnak, akkor intenzív fokozatra kapcsolnak. 🙂

 


Mit jelent, ha a macska csóválja a farkát..? (Forrás: youtube.com –Greensky02)