Mit jelent, ha a macska egeret hoz?

mit-jelent-ha-a-macska-egeret-hoz

A cicatulajdonosok gyakran meglepődve tapasztalják, hogy a kedvencük elhozta nekik az általa ejtett zsákmányt. De vajon mit jelent, ha a macska egeret hoz? (Vagy valami mást..?)
Szerintem a macskák is szeretnének elismerést kapni a gazdájuktól, úgyhogy részben azért is viszik haza a zsákmányukat, mert ezért dicséretet várnak. (Az meg más kérdés, hogy a gazdik sokszor egyáltalán nem értékelik, ha a cica egy döglött egérrel állít be…)

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az állatok egyenesen ajándék gyanánt viszik haza a zsákmányukat. Hát lehet… 😊 Mindenesetre sokszor történik olyan, hogy a macska végül nem fogyasztja el az egeret, hanem inkább meghagyja a gazdájának. 😉
Véleményem szerint sok cica azért is viszi haza a zsákmányát, mert biztonságos körülmények között akarja megölni (persze csak a hosszú, kínzó játékot követően). A macskák sokszor a „nyílt terepen” fogják a zsákmányukat, de tudják, hogy ott veszélyes lenne vele hosszabban foglalkozniuk, ezért inkább hazaviszik. Amúgy is ahhoz vannak szokva, hogy elsősorban otthon étkeznek.

Mit jelent, ha a macska egeret hoz?

Sok oka lehet annak, hogy a cica a zsákmányával állít be. Nem tudom, hogy a fenti dolgok közül melyik a leghelytállóbb, de mindenesetre ne gondold azt, hogy a kedvenced gonosz vagy undorító dolgot tesz akkor, ha egy egérrel állít haza. Próbálj inkább megértő lenni ebben a helyzetben, mert a macska csak az ösztöneinek engedelmeskedik – vagy pont hogy épp Neked próbál imponálni a zsákmányával.

 


Mit jelent, ha a macska egeret hoz? (Forrás: youtube.com – Is It Delicious)