Mitől lesz szép a macska szőre?

mitől-lesz-szép-a-macska-szőre

A cikkből kiderül, hogy mitől lesz szép a macska szőre. Olvass tovább és tudd meg a választ a kérdésedre!Mitől lesz szép a macska szőre? – A helyes táplálkozástól.

Ha rendszeresen jó minőségű, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, változatos eledelt adsz a macskádnak, akkor ettől a szőre is szebb lesz majd egy idő után. Vannak olyan tápok, amelyek kifejezetten abból a célból lettek kifejlesztve, hogy szebbé varázsolják a cicák bundáját. Ugyanakkor soha ne dőlj be csupán csak a márkanévnek, hanem nézd meg azt is a csomagolás hátulján, hogy melyik tápanyagból mennyi van az adott eledelben.

Mitől lesz szép a macska szőre? – A helyes ápolástól.

Ha rendszeresen megfésülöd a cicádat, akkor attól a szőre rendezettebb és puhább tapintású lesz. A hosszabb szőrű fajtáknál (pl. a szibériai macskánál) szinte kötelező a naponta egyszeri fésülés. Érdemes még azelőtt elvégezni ezt a műveletet, mielőtt a cica szőre filcesedni vagy csomósodni kezdene, mert ilyenkor már nehéz szétszedni az összeragadt szőrszálakat. Sajnos van, amikor már csak az olló segít…

A cica rendszeres fésülése azért is fontos, mert így csökkenteni lehet annak az esélyét, hogy a macska emésztőrendszerében szőrcsomók alakulnak ki.

Ezenkívül sokan szokták megkérdezni tőlem, hogy szükséges-e megfürdetni a cicákat. Nos, szerintem nem muszáj a macskát ennek a tortúrának kitenni, mert enélkül is szép lehet a szőre. Nem szabad elfelejteni, hogy a cicák amúgy is elég tiszta állatok, úgyhogy alapjában véve nem kell őket külön megfürdetni. (Csak esetleg akkor, ha valamilyen „baleset” történik…)
Mitől lesz szép a macska szőre? – A benti tartástól.

Legyünk őszinték: a bent tartott cicák szőre sok esetben szebb, mint a kijárós társaiké. Egy benti macska esetében nem kell tartani attól, hogy a szőr telemegy porral, falevéllel, terméssel vagy bármi mással.

A benti cicák nem szednek össze kullancsokat és más macskákkal sem keverednek harcba. Nem csatangolnak el napokra, illetve kisebb eséllyel másznak be olyan helyekre, ahol például összeszedhetnek egy csomó szöszmöszt és pókhálót. 🙂

Mitől lesz szép a macska szőre? – Az egészségtől.

Az egészséges cicák nagy valószínűséggel rendben tartják a szőrüket. Ezzel szemben egy beteg macska sok esetben elhanyagolja a mosakodást, és emiatt rendezetlennek tűnik a szőre. Ilyenkor mindenképpen járj utána annak, hogy mi a baja a cicának, és ha kell, vidd el az állatorvoshoz!

Ha már az egészségről van szó, akkor azt is meg kell említenünk, hogy a felnőtt cicák szőre általában szebb, mint a kisebb, illetve az öregebb társaiké.

Ennek az az oka, hogy a kismacskáknak idő kell ahhoz, hogy megtanuljanak helyesen tisztálkodni (az anyjuknak pedig a sok kölyök mellett nem feltétlenül van elég ideje mindegyik csemetéjére.) Ezzel szemben az idősebb cicák sokszor már ízületi fájdalmaktól szenvednek, ami megnehezíti számukra a mosakodást. Az életük vége felé közeledve az egészségük is hanyatlani kezdhet, ami a szőrük állapotára is hatással lehet.
Összefoglalva…

Ha az a kérdés, hogy mitől lesz szép a macska szőre, akkor válasz gyanánt számos tényezőt felsorolhatunk.

Szerintem azzal tudod a legnagyobb hatást elérni, ha minőségi eledelt adsz a kedvencednek, illetve ha rendszeresen megfésülöd. Figyelj oda az egészségére, valamint ha teheted, akkor inkább tartsd bent a lakásban a kedvencedet!


Mitől lesz szép a macska szőre..? Például a fésüléstől. A videóban a hölgy „hátrafelé” kezdi el fésülni a cicust, de ezt nem muszáj utána csinálnod. 🙂 Elég, ha csak „szőrmentén” fésülöd meg a macskát. Így jobban tűri majd a dolgot. 🙂 (Forrás: youtube.com – Renate)