Nem szeret a macskám – Mit tegyek?

nem-szeret-a-macskám

Valószínűleg csalódott vagy, ha úgy érzed, hogy nem szeret a macskád. Viszont ha ebben a témában olvasgatsz cikkeket, akkor biztos vagyok benne, hogy amúgy gondos gazda vagy. Ne add fel a reményt, mert egy kis igyekezettel helyrehozhatók a dolgok!Igyekezz úgy tekinteni a szituációra, hogy még nincsen minden veszve. „Csupán” annyi a gond, hogy a Te szeretetnyelved és a macskád szeretetnyelve EGYELŐRE nem kompatibilisek egymással.

Viszont van egy jó hírem: Te emberként képes vagy tudatosan megválasztani azt a szeretetnyelvet, amellyel a cicával kommunikálsz. Ha az a megérzésed, hogy nem szeret a macskád, akkor „csak” alkalmazkodnod kell az állat elvárásaihoz. Meg kell figyelned, hogy ő milyen módon képes elfogadni a szeretetet.
A szeretetnyelvekről – Ha nem szeret a macskád

Az 5 legfontosabb szeretetnyelv a következő: ajándékok, minőségi idő, szívességek, érintés és kedves szavak. Teszteld le, hogy a macskád melyik „módszer(eke)t” szereti a legjobban!

nem-szeret-a-macskám-

Az ajándékok terén próbálkozhatsz a finom ételekkel, a jutalomfalatokkal, a felvágottakkal, a macskamentával, a játékokkal, a búvóhelyekkel vagy bármi mással… az áruházak kínálata ma már szinte végtelen.

A minőségi időt talán nem is kell magyaráznom. Minden nap teremts egy olyan időszakot, amikor 10 percig csak a cicával foglalkozol! Ne oszd meg a figyelmedet közte és más között, ez az idő legyen tényleg kizárólag az övé!
A szívességek esetében rá kell hangolódnod a cica igényeire. Például ereszd ki őt az udvarra, ha éppen ki akar menni. Adj neki ételt, ha pont enni támad kedve. Rakj egy puha pokrócot a fekhelyére vagy tisztítsd ki a tálkáját.

Az érintés kényes dolog lehet, ha úgy véled, hogy nem szeret a macskád. Legyél óvatos, és csak akkor fogd meg az állatot, ha hagyja! Igyekezz inkább a hátát simogatni és vakargatni, mert ez általában nem számít kényes területnek. A hasat és a lábakat inkább kerüld el. Ha gondolod, akkor akár a fésülést is megpróbálhatod, mert vannak olyan macskák, akik szeretik, ha így foglalkoznak velük.

-nem-szeret-a-macskám

A kedves beszéd hallatán sokan szkeptikusak lehetnek, hiszen a macskák tényleg nem értik meg az emberi szavakat. (Na jó, maximum csak néhányat belőlük.) Viszont a hangsúlyt hallják a cicák, illetve a testbeszédet is látják. Ennek köszönhetően felismerik, ha valaki szeretettel szól hozzájuk… 😊

Összefoglalás – Nem szeret a macskám

Ha tehát kompatibilisebbé válsz a cicáddal, akkor nagy valószínűséggel jobbra fog fordulni a helyzet, és nem fogod úgy érezni, hogy nem szeret a macskád.
Legyél türelmes, mert előfordulhat, hogy hetekbe vagy hónapokba telik, amíg megkedvelteted magad a cicáddal. Nekem az a tapasztalatom, hogy a macskák túlnyomó többsége „nevelhető”, tehát ne add fel a reményt akkor sem, ha most nem túl rózsás a helyzet!

Sok sikert kívánok Neked!

 


Nem szeret a macskám – Ebben a videóban az volt a cica baja, hogy a gazdája 8 hónapra elutazott. 🙁 (Forrás: youtube.com – billoni)