Pillangós macskajáték teszt

pillangós macskajáték teszt

A pillangós macskajáték remek ajándék lehet a cicáknak… nekünk is van belőle egy otthon, ezért arra gondoltam, hogy leírom vele kapcsolatosan a tapasztalataimat.A pillangós macskajáték üzembe helyezése

Még a Zooplus oldaláról rendeltem meg ezt a játékot, ami viszonylag hamar meg is érkezett. Vásároltam hozzá 3 darab AA-elemet is, mert ezek nincsenek benne a csomagban.

A pillangós játék esetében sajnos az elemtartó felnyitásához nem volt megfelelő méretű csavarhúzóm, de egy kis leleményességgel végül fel tudtam emelni a rekeszt.
A pillangós macskajáték összeszerelése egyáltalán nem volt nehéz, hiszen csupán annyi volt a dolgom, hogy a lepkés részt belepattintottam az állványba.

Csupán egyetlen gomb található az eszközön, ezért a kezelése egyáltalán nem nehéz… 🙂

pillangós-macskajáték-3-a

A pillangós macskajáték fogadtatása

A kismacskák imádják ezt a játékot, és órákig el tudnak vele szórakozni… 😀 Folyamatosan kapdossák a színes lepkét és rohangálnak az állvány körül. Egy idő után viszont nem árt kikapcsolni a pillangós macskajátékot, ha nem akarod, hogy a kölykök teljesen becsavarodjanak tőle. 😀

A felnőtt macskáknak is megmutattam a játékot. Megmondom őszintén, hogy sajnos egyik cicámnak sem igazán jött be ez az eszköz… Egy ideig furcsállták és nézegették, majd néhányszor megpofozták a lepkét, de ennyi. Sajnos nem nagyon akartak vele játszani később sem, szerintem ők már 1-1,5 éves koruk körül túl öregek voltak hozzá. Inkább csak távolról figyelgették a fura szerkezetet és egy kicsit féltek is tőle.
Úgyhogy a pillangós macskajáték megvásárlását elsősorban akkor vedd fontolóra, ha kisebb cicáid vannak… nekik viszont szinte garantáltan tetszeni fog a dolog. Egyszerre akár többen is tudnak vele szórakozni. Mivel egy önfoglalkoztató készülékről beszélünk, ezért nem muszáj felügyelned a kölyköket. Ha rálépnek a fehér gombra, akkor akár önállóan is be- vagy kikapcsolhatják a pillangós játékot.

Persze az jó kérdés, hogy vajon a kölyökkoruk után is játszani akarnak-e majd vele. Ha esetleg felnőttként már nem szórakoztatja őket a lepke elkapása, akkor akár túl is adhatsz a pillangós játékon az internet segítségével. Ez egy viszonylag népszerű típus, ezért van rá esély, hogy használtan is megveszik. 🙂Mennyire strapabíró a pillangós macskajáték?

Én úgy tapasztaltam, hogy a tartósságával nem volt probléma. Az elem sokáig bírta benne, a pillangók pedig még mindig egyben vannak, bár a kiscicák nagyon sokat nyűtték őket. 🙂

A pillangós macskajátékkal együtt 4 darab, különböző színű lepke érkezik. Ez a csomag sokáig elegendő lehet, de szükség esetén lehet utánrendelni is a Zooplus weboldaláról.

Viszont azt figyeltem meg, hogy pótpillangót sajnos nem mindig lehet kapni, ezért ha éppen van belőle készleten, akkor érdemes belőle egyszerre többet is venni.

pillangós macskajáték

Szerencsére a talp elég nehéz ahhoz, hogy a cicák ne borítsák fel állandóan a játékot a tépdesés során. Persze ha túl nagyot rántanak a madzagon, akkor lehet, hogy Neked kell majd felállítanod a szerkezetet… 🙂

Viszonylag erős motor van benne, ami sok esetben képes kirántani a cica szájából vagy mancsából a pillangót akkor is, ha az állat alaposan megszorítja.

Minél jobban legyengül az elem, annál lassabban mozog a damilon lévő pillangó. De ez nem feltétlenül hátrány, hiszen valamelyik cica fél a gyors mozgástól. Ha esetleg a Te állatod is bátortalan, akkor érdemes inkább használt elemeket raknod a játékba a lassítás érdekében.A pillangós macskajáték ára

A pillangós macskajáték szerencsére nem drága. Megnéztem, jelenleg (2019-ben) az ára kb. 3000 és 4500 forint között van. (Plusz a szállítás díja, ami általában 1500-2000 forint szokott lenni.)

Mint már írtam, a dobozban alapból 4 darab pillangó van, de igény esetén sor kerülhet ezeknek a pótlására. Egy szett körülbelül 1000 forintba kerül, de a tartósságának köszönhetően nem kell minduntalan utánrendelni.

pillangós macskajáték

Pillangós macskajáték teszt – ÖSSZEFOGLALÁS

Szerintem ez egy jópofa, ötletes, nem túl drága és szórakoztató játék – de én inkább csak azoknak ajánlom, akiknek éppen kiscicájuk van. A kölykök imádni fogják, miután legyőzték a kezdeti félelmüket. (Érdemes megmutatni nekik, hogy hogyan működik a szerkezet.) A pillangós macskajáték nagy előnye, hogy a cicák el tudják vele önállóan foglalni magukat. És az sem utolsó szempont, hogy végre nem a kanapét, hanem a lepkéket tépik… 😀

Tapasztalataim szerint a felnőtt macskák már nem mindig akarnak a lepkék kapdosásával foglalkozni. Úgy vettem észre, hogy nekik már túl komplex ez a játék, sajnos (?) ők inkább az egyszerűbb dolgokat kedvelik. Olyan is előfordult, hogy a felnőtt cicák konkrétan féltek a pillangós macskajátéktól.

Persze azt nem állítom, hogy ne lennének olyan felnőtt cicák, akik igenis imádják a szórakozásnak ezt a módját. Ha gondolod, akkor próbáld ki, hogy a Te macskád mit szól ehhez a játékhoz! 🙂Sok szerencsét kívánok hozzá!