Prevital macskaeledel vélemény

prevital-macskaeledel-vélemény

A Prevital macskaeledel vélemény rávilágít arra, hogy érdemes-e megvásárolnod ezt a tápot. Olvasd el a bejegyzést!



Prevital macskaeledel vélemény – Előnyök

A Prevital macskaeledel olcsónak számít, és sokféle változatban lehet megvásárolni. (2021 augusztusában kb. 120-150 forintba került belőle egy alutasakos, illetve kb. 530-590 forintot kellett fizetni egy négy aszpikost tartalmazó csomagért.) Az alutasakoson kívül van a kínálatban konzerv, száraztáp és alutálcás termék (130-170 Ft) is. A Prevital macskaeledel nagyon sok helyen vehető meg, ezért nem kell érte okvetlenül elmenned az állatszaküzletbe.

Van junior, felnőtt és senior változata is. Az eledelek egyesével vagy nagyobb kiszerelésben is megvehetők. Ha a macskának már bejött a Prevital macskaeledel, akkor talán érdemesebb a nagyobb csomagolást előnyben részesítened az árkedvezménynek köszönhetően.

Elsősorban a hagyományos ízek (pl. csirke, marha, pulyka stb.) dominálnak a kínálatban, de a nagyobb boltokban vagy az interneten valamivel különlegesebb ízesítésű (pl. lazacos, pisztrángos, stb.) termékekbe is belefuthatsz. Az aszpikos eledeleken nem próbálnak spórolni, hiszen nem 85 grammos, hanem 100 grammos kiszerelésben kaphatók.




Prevital macskaeledel vélemény – Hátrányok

Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy ezt az eledelt csak azok a cicák fogyasztják el, akik tényleg (szinte) mindenevők. A többiek általában csak belenyalogatnak vagy azonnal otthagyják. 🙁 Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a mi macskáink minőségibb tápokat is szoktak enni, úgyhogy lehet, hogy emiatt nem szívesen adják lentebb a színvonalat.

Úgyhogy ennélfogva csak akkor ajánlom a Previtalt, ha a cicád mindenevő, vagy ha még kicsi, és egyelőre bármilyen ízhez hozzá lehet szoktatni. (Bár jobb lenne, ha változatos étrendet biztosítanál neki, és nem egyedül csupán Previtalt kapna.)

Sajnos van egy olyan gyanúm, hogy az alacsony ár a Prevital esetében így üt vissza, hiszen csupán 4%-os a hústartalma. Nekünk elsősorban az aszpikos ételek területén van tapasztalatunk, úgyhogy lehet, hogy a szárazeledellel nagyobb sikert lehetne aratni a cicák körében. Vagy láttam meg egy Naturel nevű termékcsaládot, amiben sokkal több hús van (bár ez csak 85 grammos), esetleg még ezt is ki lehetne próbálni.




Összefoglalva…

A Prevital macskaeledel vélemény alapján sajnos nem tudom annyira ajánlani ezt a tápot – vagy legalábbis a sima aszpikos változatát biztos nem. Esetleg a mindenevő macskáknak jó választást jelenthet.

Kár, hogy a Prevital macskaeledel nem jön be a cicáinknak, hiszen egy olcsó és a csomagolása alapján minőséginek tűnő tápról van szó, ami sokféle változatban és kiszerelésben kapható szinte minden élelmiszerüzletben. De másnak hátha nagyobb szerencséje lesz vele, mint nekünk…

Az interneten egyébként vegyes visszajelzéseket olvastam ennek a márkának a termékeiről, úgyhogy még van remény arra, hogy az eledel esetleg be fog jönni a Te kedvencednek.