Pronefra (60 ml) vélemény

pronefra-60-ml-vélemény

A Pronefra vélemény segíthet annak az eldöntésében, hogy érdemes-e ilyen készítményt vásárolnod a veseproblémákkal küzdő macskádnak.Nemrég az egyik FIV-es cicánk kivizsgálásán kiderült, hogy a vérében mért értékek alapján gond van a veseműködésével. Az állatorvos pedig többek között a Pronefra nevű készítmény szedését ajánlotta (a vesebeteg cicáknak való tápon, a gyógyszereken és az infúziókon túl). Ebben a cikkben szeretném leírni, hogy milyen tapasztalataink voltak ezzel a termékkel.

Pronefra 60 ml vélemény – Pozitívumok

A készítményt az állatorvoson keresztül rendeltük meg, ami szerencsére már másnapra megérkezett. A napi két alkalommal történő szedés hatására úgy tűnt, hogy a cicánk állapota néhány nap elteltével valamelyest javult. Már kevésbé volt büdös, mert a testében lévő méreganyagok ki tudtak ürülni a gyógyszer hatására.

Ezenkívül a macska talán kevesebbet evett és ivott, ami az ő esetében pozitívumnak számított, hiszen előtte képes volt addig enni és inni, amíg ki nem hányt mindent. Az özönvízszerű pisilés is megszűnt nála. Néhány nap elteltével a fokozott ivás és pisilés sajnos visszatért a macskánál.

A Pronefrát viszonylag könnyű volt adagolni. A hozzá adott fecskendőn meg van jelölve, hogy az állat tömegétől függően mennyi folyadékot kell bele felszívni. A gyógyszert bele lehet rakni az állat eledelébe vagy bele lehet nyomni a szájába a fecskendő segítségével. A készítményhez részletes tájékoztató van mellékelve minden fontos tudnivalóval, de ez természetesen nem helyettesíti az állatorvossal való konzultálást.
Pronefra 60 ml vélemény – Negatívumok

Bár a Pronefra hatásos lehet, de sajnos nem olcsó. Mi 2022 áprilisában 6560 forintért szereztünk be belőle egy 60 milliliteres üvegcsét az állatorvoson keresztül. (Aztán néhány hét múlva már 7400 forint volt az ára.) Úgy láttam, hogy ez a gyógyszer nagy vonalakban szinte mindenhol ennyibe kerül, bár azért ki lehet fogni olcsóbb webáruházakat is.

A készítmény inkább csak állatorvosokon keresztül vagy állatgyógyászati boltokban kapható, tehát a sima kisállatszaküzletben és webshopokban nem nagyon lehet hozzájutni. A 60 milliliteres üvegcse tartalma egy átlagos macska számára kb. 2 hétig elegendő. (De a doboz szerint a felbontott gyógyszer 2 hónapig őrzi meg a minőségét.)

A másik negatívum az, hogy a Pronefra sajnos nem túl jó szagú, ezért a macska csak bajosan fogyasztja el. Kezdetben a cica még megette a készítményt az ételébe keverve, később azonban már csak a fecskendő segítségével tudtuk belenyomni a szájába napi kétszer az adagját. Sajnos nem titok, hogy a macskáknak nem egyszerű szájon keresztül beadni a gyógyszereket.
Két héttel a Pronefra szedése (és három alkalomnyi infúziózás) után egy újabb vérvizsgálatot végeztettünk a macskánál, ami gyakorlatilag ugyanazt az eredmény mutatta ki. Viszont az állat kellemetlen szaga észrevehetően mérséklődött. A fokozott evés, ivás és pisilés visszatért nála.

Összefoglalva… – Pronefra vélemény

A hatása alapján én végülis tudom ajánlani a Pronefrát, hiszen a mi esetünkben talán egy kicsit javította a FIV-es cicánk vesefunkcióit. (Bár azt nem szabad elfelejteni, hogy a mi macskánknál a FIV is ronthatja a Pronefra eredményességét.) Viszont az is biztos, hogy egy viszonylag drága gyógyszerről van szó, aminek nem feltétlenül egyszerű a beszerzése.

Az alkalmazása előtt mindenképpen kell egy kivizsgálás az állatorvos részéről, csak úgy önkényesen nem szabad beadni a macskának ezt a gyógyszert, hiszen csak az orvos tudja megállapítani, hogy valóban a veséjével van-e probléma.