Ragdoll cica jellemzői

ragdoll-cica-jellemzői

A ragdoll cica jellemzői egyre fontosabbak lesznek, hiszen nagyon sokan szeretnének maguknak ilyen cicát. Ha Te is szereted ezt a fajtát, akkor olvasd el a cikket!
1 – A ragdoll cica jellemzői közé tartozik a hajlékonyság. A macska szívesen lazítja el az izmait, amikor éppen a gazdája karjain lóg.

2 – A ragdoll cicát rongybaba macskának is nevezik a hajlékonyságának köszönhetően, hiszen szinte játékbabaként lehet gyömöszölni a példányokat.

3 – A ragdoll macska fehér perzsák, illetve birma cicák keresztezéséből jött létre.

ragdoll-cica-jellemzői-

4 – Sokan azt hitték régebben, hogy a ragdoll cica jellemzői közé tartozik a fájdalom iránti érzéketlenség. Ez a tévhit azért alakult ki, mert a legelső ragdolloknak életet adó cica balesetet szenvedett az ellés előtt.

5 – A nőstény cicák általában világosabbak a kandúroknál. A ragdoll macskakölykök színe körülbelül egyhetes korukban kezd látszani.
A ragdoll cica jellemzőit természetesen még sokáig lehetnek sorolni… Az mindenesetre biztos, hogy ez a fajta gyönyörű, ezért megéri ilyen kölyköt örökbe fogadni. Egyre több ragdoll macska tenyészet van jelen Magyarországon, ezért biztosan találsz majd olyat, amelyik megfelel az elképzeléseidnek.


Ragdoll macska – (Forrás: youtube.com – The Pet Hui #2)

A cikk elkészítésében David Alderton Macskák című könyve nyújtott segítséget.