Royal Canin macskatáp vélemények

Royal Canin macskatáp vélemények

A Royal Canin macskatáp vélemények segíthetnek Neked annak az eldöntésében, hogy valóban ez az eledel jelenti-e a legjobb választást a cicád számára.
Royal Canin macskatáp vélemények – Az árakról

A Royal Canin márka nem tartozik a legolcsóbbak közé. A 400 grammos kiszerelés az ára a fajtától függően kb. 1100 forintnál kezdődik. A legtöbb típus 1500-1800 forintért kapható 2019-ben.

Az állatkereskedésekben kimérős formában is meg lehet vásárolni a Royal Canin macskatápot. Elképzelhető, hogy így valamivel olcsóbban be tudod szerezni az eledelt, de még így is mélyebben kell a tárcádba nyúlnod, mintha a hagyományos, boltban kapható cicaételek közül válogatnál.Royal Canin macskatáp vélemények – A minőségről

Az eledel a felső-középkategóriás márkák közé tartozik. A szárazeledel fehérjetartalma kb. 35%, ami ideálisnak mondható. (Macskatápok esetében minimum 25%-nak kell lennie a fehérjetartalomnak.)

A címke alapján többféle vitamin, nyomelem és ásványi anyag található a cicaeledelben, tehát jó minőségűnek tűnik. A tapasztalataim szerint az állatorvosok még sincsenek annyira odáig a márkáért, inkább a Hill’s-et ajánlják a gazdáknak.

Royal Canin macskatáp vélemények 2

Royal Canin macskatáp vélemények – Az ízről

Az én cicáim ennek a márkának a (száraz) termékeit szeretik a legjobban. Szinte mindig elfogyasztják azt az ételt, amelyet eléjük teszek. Ha válogatós a cicád, akkor melegen ajánlom a Savour exigent (íz, nem aroma!) fajtájú Royal Canin macskatápot. Érdemes kipróbálni az Indoort, az Urinaryt, a Pure Feline-t, a Sterilisedet  is. Az enyémek nem nagyon szeretik a Fit nevű, illetve a brit cicáknak való típust sem a szemek nagyobb mérete miatt.Royal Canin macskatáp vélemények – A beszerzésről

Sajnos a Royal Canin cicaeledel nem kapható a nagyobb áruházakban, csupán az állateledel-boltokban lehet megvásárolni zacskós vagy kimérős formában. Általában az általam fentebb felsorolt típusokat lehet megvenni egy átlagos állatkereskedésben.

A speciális tápok inkább a nagyobb állatboltokból szerezhetőek be. Internetről is meg lehet őket rendelni. Úgy látom, hogy a Royal Canin macskaeledel honlapja most éppen átépítés alatt áll, tehát más webáruházat kell felkeresni a vásárláshoz.

Royal Canin macskatáp vélemények 3

Royal Canin macskatáp vélemények – A típusokról

Jó tudni, hogy speciális fajtatápokat (Maine Coon, brit macska, perzsa, bengáli, sziámi stb.) is lehet kapni. Ha ilyen cicád van, akkor érdemes kipróbálnod a fentebb felsorolt tápok egyikét, mert így nagyobb eséllyel kerülheted el a fajtabetegségeket és az igényeinek megfelelően táplálhatod a macskádat.

A készletben találhatóak még speciális élethelyzetekre való eledelek is. Vásárolhatsz kölyökcicáknak, felnőtt, vemhes, idős, ivartalanított, lakásban tartott vagy húgyúti fertőzésre hajlamos macskáknak is tápot.Royal Canin macskatáp vélemények – A kiszerelésről

Az sem gond, ha valamilyen ok folytán nem megfelelő Neked a 400 grammos vagy a kimérős eledel. Az internet segítségével a vásárlás 2, 4 vagy 10 kilogrammos formában is lehetséges.
Előnyök és hátrányok

A Royal Canin macskatáp vélemények szerint azért jelent jó választás ez a táp, mert jó minőségű és finom. A cicák szívesen fogyasztják, illetve nagyon sokféle formában, kiszerelésben, típusban és ízben kapható.

A hátrányok között egyértelműen a magas árat és a korlátozott beszerezhetőséget lehet megemlíteni. Van néhány olyan fajta, amelyet kevésbe szeretnek a macskák. Egyes esetekben a szemek túl nagy mérete okoz problémát a cicáknak.

Royal Canin macskatáp vélemények 4

Összefoglalás

Remélem, hogy a Royal Canin macskatáp vélemények segítséget nyújtottak Neked annak az eldöntésében, hogy ez a típusú cicaeledel megfelelő választást jelent-e a kedvencednek. Kísérletezz bátran, mert előbb-utóbb biztosan megtalálod azt a típust, amelyik a legkedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik. 


Royal Canin vélemények – Itt a Fit-et teszteli valaki. (Forrás: youtube.com – MY CATS DIARY – Nem szponzorált tartalom)