Semmit nem eszik a macska – Elvigyem-e az állatorvoshoz?

semmit-nem-eszik-a-macska

Ha semmit nem eszik a macska, az szinte mindig bajt jelent. Tudd meg a cikk segítségével, hogy mikortól kell állatorvoshoz fordulnod…
Semmit nem eszik a macska egy napig  – és nincs egyéb, betegségre utaló tünete

Ha a cicád még „csupán” a mai napon nem evett semmit, akkor nem feltétlenül kell megijedned. Lehet, hogy csak rossz a gyomra, mert hányt a szőrcsomók vagy a túlzott ételfogyasztás miatt. Előfordulhat, hogy fáj a hasa, összeverekedett más cicákkal, vagy stresszhatás érte.

Kijárós cicák esetében lehet, hogy semmit nem eszik a macska amiatt, hogy a szomszédnál már evett, vagy pedig fogott magának egy madarat, egeret, gyíkot vagy bogarat.
Párzási időszakban és a hőhullámok idején is előfordulhat, hogy a cica kevesebbet eszik az átlagosnál.

Ha tehát semmit nem eszik a macska egy napig, de emellett nincsen más tünete (pl. feltűnő levertség, gyakori hányás, hasmenés, láz, mosdatlan szőr, remegés, görcsölés, köhögés, orr-vagy szemfolyás, stb.) akkor egyelőre várj másnapig és figyeld a cica állapotát. (Közben legalább próbáld meg megitatni, mert nagyon fontos a folyadékbevitel.)
Semmit nem eszik a macska – és nem javul az állapota, vagy betegnek tűnik

Ha viszont a macskád már most is betegnek tűnik, illetve ha a tünetmentesség ellenére másnapra sem javul az állapota, akkor sürgősen vidd el az állatorvoshoz! Ne várd meg, amíg a cica annyira legyengül, hogy már nem lehet rajta segíteni.

Sok oka lehet annak, hogy semmit nem eszik a macska, ezért most nem is bonyolódnék találgatásokba arról, hogy vajon mi lehet a baja. De a modern állatgyógyászatnak köszönhetően a legtöbbször lehet segíteni a cicákon.

semmit-nem-eszik-a-macska-

Mire figyelj oda?

Ha a cica nem eszik, akkor egy idő után csökken a testhőmérséklete és gyengébbé válik. Ezért biztosíts neki egy olyan benti helyet, ahol nyugodtan pihenhet, melegedhet és a megfigyelésed alatt lehet.

Ennek, illetve adott esetben az orvosi segítségnek köszönhetően a macska valószínűleg hamarosan újra egészséges lesz.
 


Szinte semmit nem eszik a macska – Csak csipeget (Forrás: youtube.com – meow meow)