Szilikonos macskaalom vélemény

Szilikonos macskaalom vélemény 1

A szilikonos macskaalom vélemény segíteni fog Neked annak az eldöntésében, hogy tanácsos-e ilyen terméket vásárolnod… Olvasd el az értékelést!Szilikonos macskaalom vélemény – Előnyök

Több oka is van annak, hogy erre a típusra váltottam, ugyanis a szilikonos macskaalom sokkal jobban magába zárja a szagokat, mint a hagyományos termékek. Én úgy veszem észre, hogy kevésbé porzik, a cica nem lesz tőle annyira „porszagú”, én pedig kevesebbet köhögök a szálló por miatt.

A szilikát macskaalom nem ragad le annyira az alom aljára, csak kevés esetben kell a tálca alját ütögetnem a tisztítás során.
Nem csomósodik össze az alom, ami esztétikai szempontból szerintem előnyösebb.

Meg kell még azt is említenem, hogy a szilikát alom szerintem nem annyira „fajsúlyos”, tehát nem annyira nehéz, mint a sóderes alom. Így nem olyan megerőltető a zárt macska Wc takarítása, illetve a hulladék kezelése sem.

szilikonos macskaalom vélemény

Szilikonos macskaalom vélemény – Hátrányok

Természetesen ennek a terméknek is vannak hátrányai. Az elsők között az árát emelném ki, ugyanis a szilikát macskaalom sokkal drágább, mint a hagyományos társai. Én 1350-1500 forint körüli összegért veszek meg egy 4,6 literes kiszerelést (2019 végén), és ez még a legolcsóbb típus. Ez az adag nálunk egy cica esetén 2-3 napra elegendő, ha minden egyes nap cserélem az almot.

Az egyik macskám nem hajlandó használni a szilikát macskaalmot, tehát nem minden cicának jön be ez a típus. Lehet, hogy azért, mert kevésbé hasonlít az állaga a földére. Egyébként arra is időt kell szánnod, hogy az állat rászokjon ennek a terméknek a használatára, tehát kezdetben még előfordulhatnak „balesetek” az alomtól való félelem miatt.A szilikon macskaalom beszerzése nem feltétlenül egyszerű, mert a kisebb állatkereskedésekben nem mindig kapható. Persze az internetről is meg lehet rendelni, de akkor várnod kell rá néhány napot és a postaköltséget is meg kell fizetned.

Mivel nem csomósodik össze, ezért nem tudod kivenni az alomból csupán a „szennyezett” részeket, tehát teljes cserére lesz szükség. Bár a termék csomagolásán az szokott lenni, hogy az alom akár hetekig is használható, de szerintem ez egyáltalán nem igaz.

Szilikonos macskaalom vélemény 2

Összefoglalás

A szilikon macskaalom vélemény szerint egyszer biztosan megéri próbát tenned ezzel a típussal, mert lehet, hogy Neked és a cicádnak jobban fog tetszeni. Persze hátrányai is vannak ennek az alomtípusnak, de a jobb szagzárás és a kevesebb por miatt én inkább a szilikát macskaalmot használom. 


Szilikon macskaalom (vagy más néven szilikát macskaalom) – Forrás: youtube.com – William Moore)