Teknőctarka macska tulajdonságai

teknőctarka macska tulajdonságai

Egy teknőctarka macska tulajdonságai nagyon sokfélék lehetnek, de ebben a cikkben általánosítani fogok az általam ismert cicák személyisége alapján.Teknőctarka macska tulajdonságai – Femininek

Mivel a fekete-vörös, illetve a fekete-vörös-fehér színű cicák az esetek túlnyomó többségében nőstények, ezért a teknőctarka macskákra elsősorban a lányos tulajdonságok jellemzők. Inkább kisebb méretűek, arányos felépítésűek, az alkatuk pedig a nagyon soványtól a túlsúlyosig bármilyen lehet.
Teknőctarka macska tulajdonságai – Kedvesek

Az általam ismert bi- vagy trikolór cicák mind nagyon kedvesek és aranyosak! Emberbarátnak és ragaszkodónak mondanám őket, de azért arra is van igényük, hogy távolságot tartsanak. Ha olyan kedvük van, akkor szeretgetésre vágynak, de az is előfordul, hogy inkább elvonulnak és egyedül vannak. A többi macskával is kedvesek, azonban arra nem igazán lehet számítani, hogy sülve-főve együtt lesznek másokkal.

teknőctarka macska tulajdonságai 2

Teknőctarka macska tulajdonságai – Félénkek

A fekete-vörös, illetve a fekete-vörös-fehér színű cicák inkább elbújnak, ha veszélyt éreznek. Nem szeretik a hangos zajokat és a hirtelen mozdulatokat. Inkább a biztonságra törekednek és elmenekülnek, ha veszélyt éreznek. Ennek köszönhetően hosszú életük lehet, hiszen inkább elkerülik a számukra kockázatos helyzeteket.

Teknőctarka macska tulajdonságai – Szívósak

A bi- és trikolór cicák nagyon alkalmazkodóképesek és életrevalók. Ha valamilyen egészségügyi problémájuk van, akkor hamar felgyógyulnak, illetve nem adják fel könnyen a harcot akkor sem, ha valamilyen krónikus betegségben szenvednek. (Pl. a bolhaérzékenység miatti, alkalmankénti szőrhullást tudnám említeni.)Teknőctarka macska tulajdonságai – Okosak

Én úgy tapasztaltam, hogy a teknőctarka cicák leleményesek és okosak. Ha akarnak, akkor képesek túljárni az ember eszén. (Tehát érdemes résen lenni. 😀 ) Fel tudják mérni a veszélyeket, gyorsan tanulnak és jó döntéseket hoznak.

Teknőctarka macska tulajdonságai – Ügyes vadászok

A teknőctarka macskák fürgék, ezért nagy esélyük van arra, hogy elkapják a zsákmányukat. Ügyesen vadásznak és szívesen ejtenek el madarakat, egereket, gyíkokat és egyéb kisállatokat.

teknőctarka macska tulajdonságai 3

Teknőctarka macska tulajdonságai – Jó evők

A bi- és trikolór cicák általában nem válogatósak, és az esetek többségében szívesen megeszik az eléjük rakott ételt. Szeretik azt is, ha a gazdájuk kísérletezik az ízekkel, nem ragaszkodnak egyetlen, korábban megszokott eledelhez sem.

Megéri ilyen cicát tartani..?

Naná! A teknőctarka macska fentebb felsorolt tulajdonságai alapján érdemes egy fekete-vörös vagy egy fehér-fekete-vörös cica mellett döntened, ha szeretnél állatot tartani! A cikk általánosításokat tartalmaz, de abban azért biztos lehetsz, hogy egy teknőctarka macska jó háziállat lesz! 🙂 


Tricolor cica videó – (Forrás: youtube.com – SnakePlissken73)