Trixie Luna bújó macskabarlang – Vélemény

trixie-luna-bújó-macskabarlang

Nemrég vettem egy Trixie Luna bújó macskabarlangot a cicámnak, és ezzel kapcsolatban szeretném leírni a tapasztalataimat. 🙂 Olvasd el az értékelést! (Szponzoráció nélkül.)Trixie Luna bújó macskabarlang – Előnyök

Szerintem ez a fekhely egészen formatervezett és praktikus. A szürke színével nem túl feltűnő a szobában. Van benne egy kivehető, lapos párna, amit időnként ki lehet mosni. A fekhely külső anyaga keményített, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy ráborul a cicára.

A Trixie Luna bújó macskabarlang oldalán hosszanti irányba elhúzható cipzár van, tehát a tetejét le lehet venni (sőt, így akár két fedél nélküli fekhelyet is lehet „varázsolni” belőle).

Nekem van egy testesebb kandúrom is és szerencsére ő is befér a búvóhelyre, bár az ajtón egy kicsit nehezen tud bemenni. (Mondjuk ezen lehet segíteni azzal, ha az egyik oldalon elhúzod kissé a cipzárt.
Illetve ahogy néztem, az enyémnél eggyel nagyobb modellt (58x39x54 cm) is lehet kapni bizonyos webshopokban – nekem csak a kisebb, 40x24x46 cm méretű fekhely van meg.)

Szerencsére a cicám szereti ezt a macskabarlangot, azért is vettem meg neki, mert a macskapanzióban szívesen használta.

Trixie Luna bújó macskabarlang – Hátrányok

Az egyik legnagyobb gondom viszont az, hogy a kisebbik, félősebb cicám sajnos nem szokott belemenni a „barlangba” – lehet, hogy az ő számára túlzottan zárt és „csapdaszerű” ez a hely. Vagy talán a nagyobb modell jobban tetszett volna neki. 😀
Azon is gondolkodtam már, hogy ha ne adj’ Isten koszos lesz a Trixie Luna bújó macskabarlang külseje, akkor nem tudom, hogy a merevsége miatt hogyan tudom majd megtisztítani.

Egy kis körömkefével persze le lehet róla szedegetni a szőrt, de megmondom őszintén, hogy én nem merném belerakni a mosógépbe, bár szétcipzározva beleférne – viszont lehet, hogy a külső része tönkremenne… Szóval maximum a kézi mosás jöhet szóba.

A termék másik nagy hátránya a magas ára volt – 2023 júniusában 11.800 forintot fizettem érte egy kisállat-szaküzletben, ahol csak egyféle méretben (40x24x46 cm) lehetett kapni. Úgy láttam az interneten, hogy az 58x39x54 cm-es modell körülbelül 20.000 forintba került ekkoriban.

A világhálón több webshopban is be lehet szerezni a fekhelyet, bár nem mondanám egy gyakran előforduló terméknek.
Annyi hátrányt tudok még mondani, hogy a belül lévő párna nem annyira vastag, ezért vélhetően nem ez a legpuhább fekhely a piacon, de természetesen igény esetén bele lehet rakni egy másik párnát is.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a termék nem vízálló, ezért csak beltéri használatra javasolt!

Trixie Luna bújó macskabarlang – Összefoglalva…

Összességében véve én elégedett vagyok a Trixie Luna bújó macskabarlanggal és az egyik cicám is szívesen használja. Nem olcsó, de szerintem érdemes lehet kipróbálni, mert szép és praktikus. Remélem, hogy Te macskádnak is tetszeni fog! 😉