Trixie Rollo motoros, világító labda – megéri megvenni..?

Trixie Rollo motoros világító labda

A Trixie Rollo labda elsősorban azoknak a gazdiknak keltheti fel a figyelmét, akik valami különlegességet szeretnének venni a kedvenceiknek. De vajon megéri pénzt kiadni erre a termékre?Maga a labda néhány elem segítségével működtethető. Az az érdekessége, hogy képes magától mozogni, sőt, még világít is a pörgés-forgás közben. Csupán egyetlen gombnyomás, és indulhat is a szórakozás…

Előnyök

A Trixie Rollo labda beszerzése alapvetően jó ötletnek tűnik, hiszen a gazdinak nem kell folyamatosan dobálgatnia a játékot a macska szórakoztatása érdekében. Nem csupán a mozgás, hanem a fények is felkelthetik a cica figyelmét. A labda képes valamilyen szinten irányt változtatni, miután nekiment valaminek, tehát nem kell állandóan arrébb pakolgatni.

A kezelése nem nehéz, hiszen csupán egyetlen gomb található rajta. Az élénk színű, műanyag borításnak köszönhetően a Trixie Rollo motoros, világító labda strapabírónak mondható. A nagy méretének hála nem feltétlenül gurul be az ágy vagy a polc alá, úgyhogy nem kell a keresésével bíbelődni.

Trixie Rollo labda 2

Hátrányok

Néhány csavarhúzóra szükség lesz a termék szétszedéséhez, illetve az elemek beszereléséhez. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyi idő alatt merülnek le az elemek, mert az én két felnőtt macskám nem sokáig használta a labdát. 🙁

Sajnos nekik nem tetszett ez a termék. Túl nagynak, hangosnak és félelmetesnek találták, ezért nem mertek hozzá közel menni. Inkább csak a távolból nézték egy darabig, aztán pedig otthagyták.Az mindenesetre igaz, hogy a műanyag borítás miatt sajnos a Trixie Rollo magától guruló labda elég hangos tud lenni a működés (ütközés) közben. Az is előfordul, hogy pont átgurul a gombján, ami ettől megnyomódik, a játék pedig leáll. A nagy méret és a zaj miatt a macskák félnek tőle.

Az ára az interneten olyan 2500-3500 forint között mozog (2019 végén), de elemet is kell hozzá venni, ha jól emlékszem.
Összegzés

Bár a Trixie Rollo motoros, világító labda megvásárlása alapjában véve jó ötletnek tűnik, sajnos nem biztos, hogy ez a termék elnyeri a macskák tetszését. Lehet, hogy a vagányabb cicák nem félnek tőle, de az én két felnőtt macskámnak sajnos nem tetszett. A mérete miatt pedig sajnos nem adható néhány hónapnál fiatalabb cicáknak, hiszen akár komolyabban is megütheti őket mozgás közben. Persze nem kizárt, hogy a serdülő korban lévő, játékos macskáknak nagyon tetszik, de ezt sajnos nem tudtam letesztelni.

Trixie Rollo labda 3

Sajnos a Trixie Rollo motoros, világító labda esetére is igaz az, amire már korábban rájöttem: Hiába veszek csilivili, ötletes játékokat a macskáimnak, mert őket inkább az egyszerűbb dolgok foglalkoztatják. Nekik bőven elég, ha húzgálok egy madzagot, ha mozgatom a kezemet a takaró alatt vagy ha kislabdát dobálok, és nincsen igényük az ennél bonyolultabb játékok használatára. :/

 


Trixie Rollo magától guruló labda – Az enyém nem ment ilyen gyorsan és lendületesen, tehát lehet, hogy fel van gyorsítva a videó. Nem szponzorált tartalom. (Forrás: youtube.com – TTPM Pet Toys & Gear Reviews)