Zárt macska WC vélemények

Zárt macska WC vélemények 1

A zárt macska WC vélemények segítségével rengeteg hasznos információt tudhatsz meg. Néhány éve én is vettem egy fedett macskaalmot a cicáimnak, most pedig szeretném megosztani Veled a tapasztalataimat.Zárt macska WC vélemények – Ár

Én még néhány éve vásároltam egy fedett macska alomtálcát 7500 forintért. (Egy Trixie Diego, 40x40x56-os méretű termékről van szó.) Úgy látom, hogy ennek az ára mostanában is körülbelül ennyi.

Az árak az interneten kb. 4 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább modellek pedig kb. 14 ezer forintba kerülnek.
(Persze ne felejtsd el, hogy sok helyen 1500-2000 forintot kell fizetni a kiszállításért.)

Leginkább a Trixie, a Duchesse, a Cathy Clever&Smart Petinn, a Moderna, Ferplast és a Sieve Furba nevű márka termékei közül tudsz válogatni a magyar webáruházakban.

zárt macska wc vélemények 2

Zárt macska WC vélemények – Szagvédelem

Talán Te is a leginkább azért érdeklődsz a zárt macska WC vélemények iránt, mert szeretnéd magadat megkímélni a kellemetlen szagoktól. Szerencsére a fedett macskaalom segítségével mérsékelni lehet a szaghatásokat. (Főleg a szénszűrős modellek a jók ebben, tehát inkább ezt a típust részesítsd előnyben a vásárláskor!)
Mindennapos takarítás esetén a kisdolog szaga egyáltalán nem érződik a zárt macska WC használata után, a nagydolog szaga viszont észrevehető egy ideig néhány méteres távolságban. (Ezért érdemes egy lapátot készenlétben tartanod a gyors takarítás érdekében!) Viszont a helyzet még mindig sokkal jobb, mint egy fedél nélküli macskaalom esetében…

A zárt macska WC vélemények szerint érdemes a szénszűrő filtert havonta egyszer kicserélned, mert így eredményesebben tudsz védekezni a szagok ellen. A terméket szinte bármelyik nagyobb állatkereskedésben megvásárolhatod és szerencsére az ára sem vészes. Viszont a tapasztalataim alapján a filtert nem könnyű belehelyezni a tartójába, tehát ehhez akár egy csipesz segítségére is szükséged lehet.Zárt macska WC vélemények – Tisztaság

Én elsősorban azért döntöttem a zárt macska WC megvásárlása mellett, mert az egyik cicám mindig kitúrta az almot a tálcából, és már nem győztem állandóan összesöpörni utána.

Ez a probléma megoldódott a fedett macskaalom megvásárlása után. Bár néhány szemcsényi alom mindig kiszóródik a földre, de még így is sokkal jobb a helyzet, mint korábban. Érdemes egyébként egy kis rongyot raknod az alom bejárata elé, hogy könnyebben ki tudd dobni a kihullott kavicsokat.
Szerencsére a por miatt nem kell annyira aggódnod, hiszen a fedélnek köszönhetően a szemcsék bent maradnak akkor is, ha belül kaparászik a cica.

A zárt macska WC vélemények alapján az alom kitisztítása egyszerű. Lehetőleg vegyél hozzá egy nagyobb méretű, széles szájú kukazsákot, mert így egyetlen mozdulattal kidobhatod a koszos almot. A műanyag tálcát egyszerűen ki tudod törölgetni papírtörlővel, illetve valamilyen tisztítószerrel. A zárt macska WC fedelének a levétele nem nehéz, ám nem árt, ha van elegendő helyed a takarításhoz.

zárt macska WC vélemények 3

Zárt macska WC vélemények – A cicák szoktatása

Nem titkolom, hogy nem volt egyszerű hozzászoktatni a félénk cicámat az új, fedett macskaalom használatához. Először csupán az alsó részét mutattam meg neki. Persze félt tőle, de aztán szépen lassan megszokta a változást.

Ezt követően ráraktam a fedelet is az immár zárt macskaalomra, ami újabb sokkot okozott neki. Ezzel kapcsolatban újra türelmesnek kellett lennem. A cica szerencsére egy idő után legyőzte a félelmét és birtokba vette a zárt macska WC-t.
Utoljára következett a műanyag lengőajtó felszerelése. Ettől sajnos nagyon idegenkedett a cica, de végül aztán valahogy csak kibékült vele. Ma már magabiztosan használja a fedett macskaalmot, tehát sikerült néhány napon-héten belül hozzászoknia a változáshoz.

A zárt macska WC vélemények szerint sajnos az is előfordulhat, hogy a cica a félelem miatt egy ideig az alom mellé (vagy máshová) végzi el a dolgát. Erre sajnos fel kell készülnöd…Zárt macska WC – Előnyök

Én meg vagyok elégedve az általam vásárolt zárt macskaalommal, egyáltalán nem bántam meg, hogy váltottam! Azóta kevésbé zavaró, hogy a cicám a lakásban végzi el a dolgát. Végre nem kell annyit kínlódnom a kiszóródott kövekkel sem. A macska nagyobb és védettebb helyen végezheti el a dolgát, ami fontos tényező a félénksége miatt. A szemek elől rejtve van a cicaalom, ami az esztétikum szempontjából hasznos. A zárt macska WC összeszerelése, tisztítása és karbantartása nem nehéz. Ha vigyázol rá, akkor hosszú éveken keresztül használható marad. Ahogy én látom, a fedett macskaalmot a cicák is szeretik. 🙂

Zárt macska WC – Hátrányok

Hátrányként azt tudnám megemlíteni, hogy a fedett macska alomtálca nagy helyet foglal el, illetve teret kell biztosítanod a lengőajtó mozgásának is. Kijárat csak egyetlen helyen van, ezért úgy kell elhelyezned a toalettet, hogy a cica megfelelően tudjon közlekedni. Mivel a zárt macska WC nagyobb méretű, ezért több alom kell a feltöltéséhez. A takarítása nem mindig egyszerű a kisebb helyiségekben, hiszen szét kell szedni az alsó és a felső részt.
Bár a termék összeszerelése könnyű, mégis problémákat okozhat, ha pl. a szénszűrőt véletlenül fordítva teszed be a helyére. Ilyenkor ugyanis a tartó beleeshet az alomba, tehát érdemes jól odafigyelned a helyes rögzítésére. A lengőajtó sem működik akkor, ha véletlenül máshogyan teszed be a helyére. A zárt macska WC másik hátránya egyértelműen az ára, hiszen lényegesen drágább, mint egy hagyományos, nyitott tálca. Mint már említettem, több alom kell a feltöltéséhez, ami anyagilag is megterhelőbb. Gondolnod kell még adott esetben a szénszűrő megvásárlására, de ez szerencsére nem olyan drága mulatság. (Viszont a filter behelyezése nem mindig olyan egyszerű!) A fedett macskaalom a szagokat nem szünteti teljesen, illetve néhány kavics kiszóródhat a fedele ellenére is.

Zárt macska WC vélemények

Zárt macska WC vélemények – Összefoglalás

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a terméket, akkor szerintem bátran vágj bele! Bár nem könnyű hozzászoktatni a cicákat a változáshoz, de megéri türelmesnek lenned, mert a zárt macska WC vélemények alapján nem fogod megbánni, hogy a vásárlás mellett döntöttél. 


Zárt macskaalom – A jutalomfalattal való bátorítás jó ötlet, viszont a beszoktatást helyenként egy kicsit erőltetettnek érzem ebben a videóban. Te legyél egy kicsit türelmesebb a cicáddal! 🙂 (Forrás: youtube.com – nancy kitty)