A macska oda fekszik, ahol fáj…?

a-macska-oda-fekszik-ahol-faj

A macska oda fekszik, ahol fáj – vajon igaz ez a feltételezés? Olvasd el az erről szóló cikkünket!Már sok-sok éve tartok cicákat, és nekem az a megfigyelésem, hogy bizonyos esetekben a macskák tényleg hajlamosak oda telepedni, ahol a gazdájuknak testi problémája van.

Az egyik ismerősöm például csípőműtéten esett át, és a cicája ezt követően sok időt töltött a fájó csípője mellett. Egy másik ismerősömnek pedig a tüdejével voltak problémái, és neki is feltűnt, hogy a cicája a szokásosnál több időt töltött a mellkasán ülve.

Én is észrevettem már, hogy amikor ágyban fekvő beteg vagyok, akkor a macskáim a szokásosnál több időt vannak velem az ágyban. Úgy ülnek le, hogy közel legyenek hozzám. Ha mégis kimegyek valamiért, akkor pedig gyakran elkísérnek és figyelik, hogy mit csinálok.
Az sem ritka, hogy a fájó testrész mellett ülve dorombolni kezdenek a cicák, hiszen ők ezt a módszert használják olyankor, amikor csillapítani szeretnék a saját fájdalmaikat.

Megfigyeléseim szerint a macska oda fekszik, ahol fáj abban az esetben is, ha valami „ismeretlent” vesz észre a gazdája testén. Például ha egy emberre gipszet vagy kötést raknak, akkor a cica jó eséllyel oda fog feküdni a közelébe, mert a macska a kíváncsisága miatt érdeklődik az újdonságok iránt. (Meg persze a saját illatát is rá szeretné dörgölni az új tárgyra…)

A macska oda fekszik, ahol fáj? – Összefoglalva…

Bizony van abban igazság, hogy a cicák hajlamosak oda feküdni, ahol a gazdájuknak fájdalmai vannak. És a macskák jó társaságot jelenthetnek olyankor, amikor valaki beteg. 🙂