A macskám befőttesgumit evett – mit tehetek..?

macska-befőttes-gumit-evett

A cicák furcsa módon nagyon szeretik a befőttesgumikat, és sajnos olyan is előfordul, hogy megesznek egyet… De mi a teendő ebben a helyzetben?Nálunk már sajnos többször megesett olyan, hogy utólag derült ki, hogy az egyik cica megevett  egy befőttesgumit, amit 1-2 nappal később ki is kakilt teljesen emésztetlen formában – szerencsére egyik alkalommal sem lett tőle baja a macskának.

És mi a teendő, ha nem jön ki a befőttesgumi..?

Viszont sajnos olyan eset is előfordulhat, hogy a cicából néhány nap elteltével sem távozik a befőttesgumi. (Az étkezéstől a nagyvécézésig kb. 20 óra telik el egy felnőtt cica esetében, a kismacskáknak pedig ennél gyorsabb az emésztése.) Ilyenkor minél hamarabb fel kell keresni az állatorvost, mert súlyos problémákat okozhat a cica szervezetében maradó idegen tárgy.
Összefoglalva…

Persze a legideálisabb az lenne, ha a macska meg sem enné a befőttesgumit, ezért érdemes nagyon odafigyelni erre, hiszen az állatok elég szemfülesek.

De ha már megtörtént a baj, akkor pedig figyelemmel kell kísérni a cica általános állapotát, illetve nyomon kell követni, hogy kijött-e már belőle a befőttesgumi – az élénk színnek köszönhetően szerencsére ezt a tárgyat könnyen észre lehet venni a székletben vagy a hányadékban.

De ha néhány nap után sem távozik a befőttesgumi, akkor minél hamarabb el kell menni az állatorvoshoz, mert súlyos gondokat okozhat a bent maradó gumi!